• 瀏覽: 2,741
  • 回覆: 18
你為變老女人做咗甚麼準備?
以前阿媽教咗一招就是(1) 要有工作﹑我年代的輿論係(2) 要生仔﹑ (3) 男人一定接受唔到戴綠帽。
我堅守這三項。還有七出之條之類訓戒。直到現在我被離婚﹑被離婚後兒子唔跟我,只剩下擁有一份普通的工作。

自問做到已經用咗我好大氣力。就算我現在用成熟心態檢討過去都無用,時間唔可以倒留,後悔無用。

我只有一個錯誤示範。你哋有正確示範嗎?

熱賣及精選
引用:
原帖由 falatzemo 於 2020-1-19 04:04 AM 發表

以前阿媽教咗一招就是(1) 要有工作﹑我年代的輿論係(2) 要生仔﹑ (3) 男人一定接受唔到戴綠帽。
我堅守這三項。還有七出之條之類訓戒。直到現在我被離婚﹑被離婚後兒子唔跟我,只剩下擁有一份普通的工作。

自問做到已經用咗我好大氣力。就算我現在用成熟心態檢討過去都無用,時間唔可以倒留,後悔無用。

我只有一個錯誤示範。你哋有正確示範嗎? ...
咩事離婚?你幾大?

再見了.........

回覆 引用 TOP

...加油啦

回覆 引用 TOP

個仔唔跟你分分鐘係好事

回覆 引用 TOP

我同你都係離過婚,而離婚我認為我今世人其中一個做得最正確0既決定,加上我無小朋友。

女人最緊要係自己有錢,既然你婚已離,你再諗太多都無用,諗下點樣累積財富仲好。

你話你打份普通0既工,我相信呢到無乜邊個唔係咁,但至少你要有能力攪掂好自己0既衣食住行先,要獨立。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 falatzemo 於 2020-1-19 04:04 AM 發表

你覺得係咩原因導致呢個結果?

回覆 引用 TOP

22 歲望一望,29 歲俾嗰方向你

很喜歡這熱熱鬧鬧、七咀八舌的地方。

是知識、觀點、靈感.... 集思廣益的泉源

回覆 引用 TOP

現在的社會變化真的太快了,不僅周圍的事務,最主要的是人心,所以過一輩子,一定要時刻愛自己

回覆 引用 TOP

最緊要經濟獨立,身體健康

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧
引用:
原帖由 1968HK 於 2020-1-19 08:39 PM 發表

最緊要經濟獨立,身體健康
X2

回覆 引用 TOP

引用:

有工作已經好好
被離婚,不一定係你唔好,可能佢走寶

回覆 引用 TOP

怎麼個細路唔跟你?
普偏來説都比阿媽湊

回覆 引用 TOP

買e保

My name is Pong, James Pong.

回覆 引用 TOP

引用:

去日本浸個溫泉食下日本菜,好好儲錢。
個男人有無層樓比你 ?

回覆 引用 TOP

引用:

最緊要應該係... 想辦法先令到自己有錢
之後... 再想😂 當然唔會攞去貼仔啦.

離婚😶,有沒有辦法令自己有錢?只是一份普通工作是不足以令自己有錢的. 也許要學穩陣投資😅

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]