• 瀏覽: 2,909
  • 回覆: 16
  • 追帖: 2
我仔24嵗,書讀唔成,又唔工作,一事冇成。在家唔做家務,自己衣服都唔愿洗,(家中有洗衣機),抹身條大毛巾令到成間屋都聞到,臭到令人作嘔。佢間房一字:亂 !
我對佢好失望,好想叫佢搬出去,對住他,我真係每日都好勞氣。家用又唔比,食住用都係用屋企。話佢,佢仲頂嘴惡話阿媽。
我好煩,頂唔順,當冇生過呢個仔。講你搬走,唔好再類我

冇收入,又點搬?屋企有得食有得住,點解要走?

冇得當冇生過,要照顧一生一世了。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 憤怒的鳥兒 於 2020-1-18 06:01 AM 發表

我仔24嵗,書讀唔成,又唔工作,一事冇成。在家唔做家務,自己衣服都唔愿洗,(家中有洗衣機),抹身條大毛巾令到成間屋都聞到,臭到令人作嘔。佢間房一字:亂 !
我對佢好失望,好想叫佢搬出去,對住他,我真係每日都好勞氣。家用又唔比,食住用都係用屋企。話佢,佢仲頂嘴惡話阿媽。
我好煩,頂唔順,當冇生過呢個仔。講你搬走,唔好再類我 ...
已經唔大
好難會再聽你講

回覆 引用 TOP

寫錯*已經好大

回覆 引用 TOP

呢個係 果,困 大部分係你做成。
諗吓以前你點管教佢啦,現在咪自己受囉

原來現在d後生仔都唔愿意聽阿媽講嘢 ! 佢地以為自己見多識廣,開始睇唔起阿媽。可是天生懶,什麼工都嫌辛苦,什麼家務都不愿做。我真係好憎佢! ! !

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JLV1818 於 2020-1-20 01:06 AM 發表

呢個係 果,困 大部分係你做成。
諗吓以前你點管教佢啦,現在咪自己受囉
我以前好愛個仔,覺得無佐佢,我會無法生存。為了養育佢,我拼命地工作賺錢。自從他中學畢業去做地產代理後,他自我發覺見識多佐,開始變了個白眼狼,覺得我沒有那些賣樓買樓的富婆有錢,對我非常看不起,連說話的態度也改變了 !

引用:
原帖由 憤怒的鳥兒 於 2020-1-18 06:01 AM 發表

我好煩,頂唔順,當冇生過呢個仔。講你搬走,唔好再類我 ...
你敎成佢咁!你身敎咁差,你都係咁上下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 憤怒的鳥兒 於 2020-1-20 05:52 AM 發表

我以前好愛個仔,覺得無佐佢,我會無法生存。為了養育佢,我拼命地工作賺錢。自從他中學畢業去做地產代理後,他自我發覺見識多佐,開始變了個白眼狼,覺得我沒有那些賣樓買樓的富婆有錢,對我非常看不起,連說話的態度也改變了 ! ...
佢心態好有問題喎

回覆 引用 TOP

引用:

扔左佢條大毛巾

回覆 引用 TOP

咁又唔洗憎既。。。佢做初一你做十五,斷水斷電斷糧。。。

網名與政治因素無關!

回覆 引用 TOP

等佢拍拖,會聽女仔管…

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 憤怒的鳥兒 於 2020-1-20 05:52 AM 發表

我以前好愛個仔,覺得無佐佢,我會無法生存。為了養育佢,我拼命地工作賺錢。自從他中學畢業去做地產代理後,他自我發覺見識多佐,開始變了個白眼狼,覺得我沒有那些賣樓買樓的富婆有錢,對我非常看不起,連說話的態度也改變了 ! ...
呢樣真係好唔生性,或者佢仲未成熟…

回覆 引用 TOP

引用:

聽到都辛酸…

回覆 引用 TOP

試下先用佢既方式溝通,例如佢鍾意打機,了解下佢玩既野,再慢慢引導,無人一開始就係廢人,亦唔會冇改變既機會

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]