• 瀏覽: 12,924
  • 回覆: 85
  • 追帖: 1
點解人要離婚?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 littlegrassfd 於 2020-1-24 10:59 AM 發表

男人風場昨興係幾咁小事. 會返屋企,照付屋企咪得囉

餵調轉啊,你出去搵一兩球,買樓買車,個男人唔洗做,你出去搞搞震返到屋企都對個老公好,冇問題,冇人話你. 但女人就係蠢動物,一出去搞就動情,莫講話冇能力搵咁既錢. 有都係廢物一條,你睇林鄭 ...
嘜嘢為之(風場昨興)?. 定義係乜嘢 ?搞完女人至返屋企, 搞嘢搞到攰就扮嘢放工好攰。 有比錢屋企係咪叫照顧。
有幾多個男人可以搵一兩球(你做到嗎),買樓買車(你有冇呢), 多數都係公一份婆一份 。 就算係男人搵錢個女人照顧屋企。都唔係等於坐喺度唔使做。搵錢返嚟嘅唔係大曬。 搵錢返來就可以出去搞搞震?, 呢啲係《歪理》 。
你可能冇老婆冇仔女或者你太自私冇諗過對方。
婚姻係需要《信任》, 唔係欺騙到。你就叫叻。 欺騙唔等於維繫

簽完應該去輕鬆吓。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 傻瓜的女人LYW 於 2020-1-26 05:58 PM 發表

嘜嘢為之(風場昨興)?. 定義係乜嘢 ?搞完女人至返屋企, 搞嘢搞到攰就扮嘢放工好攰。 有比錢屋企係咪叫照顧。
有幾多個男人可以搵一兩球(你做到嗎),買樓買車(你有冇呢), 多數都係公一份婆一份 。 就算係男人搵錢個女人照顧屋企。都唔係等於坐喺度唔使做。搵錢返嚟嘅唔係大曬。 搵錢返來就可以出去搞搞震?, 呢啲係《歪理》 。
你可能冇老婆冇仔女或者你太自私冇諗過對方。
婚姻係需要《信任 ...
搵錢返來唔係大嗮不過差唔多大L嗮. 坐係屋企就緊係冇嘢做啦. 你好似張洗衫煮飯攞咗來同搵一球相提並論. 我幾千蚊就可以請個工人做呢啲喇,仲唔洗娶佢Tim

同埋回答你,我有樓有車. 應該話有多層樓同車

引用:
原帖由 littlegrassfd 於 2020-1-26 07:46 PM 發表

搵錢返來唔係大嗮不過差唔多大L嗮. 坐係屋企就緊係冇嘢做啦. 你好似張洗衫煮飯攞咗來同搵一球相提並論. 我幾千蚊就可以請個工人做呢啲喇,仲唔洗娶佢Tim

同埋回答你,我有樓有車. 應該話有多層樓同車 ...
講就梗係天下無敵啦!。 講呀嗎!🤭🤭

引用:
原帖由 傻瓜的女人LYW 於 2020-1-27 07:50 AM 發表

講就梗係天下無敵啦!。 講呀嗎!🤭🤭
講咩天下無敵?搵個工人定買的樓收租啊?你冇咩?

引用:
原帖由 littlegrassfd 於 2020-1-27 11:16 AM 發表

講咩天下無敵?搵個工人定買的樓收租啊?你冇咩?
我冇呀!窮鬼一名🤭🤭

回覆 引用 TOP

我都3年,當中痛過,自責過,不捨過,最終是垣白的面對自己感受,慢慢就會過了

回覆 引用 TOP

我都離了幾個月,還很不習慣,有後悔過,但又知道人要向前望,只不過想搵個新的不易,自己交唔到個心出黎,或者只是未遇到⋯

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]