• 瀏覽: 2,719
  • 回覆: 17
第一次做IVF 3粒Day 5
上個月用埋最後一粒,結果都係著床唔到…
同老公plan緊係咪過完年再做多次
但我又諗緊係咪應該要去睇一排中醫,食中藥做針灸調理下先,大家覺得呢?

念普門品

為國為民,俠之大者

回覆 引用 TOP

醫生有冇話係咩原因?
你地兩公婆body check有冇咩問題呢?
如果有問題既話就梗係調理咗先

引用:
原帖由 hedi.chan 於 2020-1-17 12:59 PM 發表

第一次做IVF 3粒Day 5
上個月用埋最後一粒,結果都係著床唔到…
同老公plan緊係咪過完年再做多次
但我又諗緊係咪應該要去睇一排中醫,食中藥做針灸調理下先,大家覺得呢? ...
同你case差唔多,check pm

回覆 引用 TOP

身體唔好 佢結合咗你都保唔住啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 minleem 於 2020-1-17 04:52 PM 發表

醫生有冇話係咩原因?
你地兩公婆body check有冇咩問題呢?
如果有問題既話就梗係調理咗先
冇特別原因,本身就40,但胚胎質素OK
可能身體機能差咗…

回覆 引用 TOP

我建議可以去睇中醫調理下先呀
睇下會唔會係因為宮寒影響到陀B
我之前去睇個中醫都話我子宮偏寒,血瘀,叫我做多d運動同埋戒飲凍嘢

引用:
原帖由 dinglingw 於 2020-1-23 11:23 AM 發表

我建議可以去睇中醫調理下先呀
睇下會唔會係因為宮寒影響到陀B
我之前去睇個中醫都話我子宮偏寒,血瘀,叫我做多d運動同埋戒飲凍嘢
我諗住過完年去睇中醫,睇下係咪都有你講既呢d問題

引用:
原帖由 hedi.chan 於 2020-1-24 12:28 PM 發表

一定要睇中醫 唔好side左啲機會 我見好多jm都係有食中藥同針灸

引用:
原帖由 oceanfung88 於 2020-1-25 01:40 AM 發表

一定要睇中醫 唔好side左啲機會 我見好多jm都係有食中藥同針灸
我就係其中一位,睇呂醫生成功左,不過就要特登去澳門睇

引用:
原帖由 hedi.chan 於 2020-1-24 12:28 PM 發表

你諗住去邊睇呀

我試咗成年都唔得
之後去咗做暖宮, 好神奇, 唔駛3個月真係有咗, 樓主可以試試, 我係去呢間愛信整骨度做既
https://www.facebook.com/aishinhk/

引用:
原帖由 oceanfung88 於 2020-1-25 01:40 AM 發表

嗯嗯,我問返先知原來我身邊有幾個朋友之前都有睇中醫同做針灸/暖宮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mohaqqh 於 2020-1-28 11:52 PM 發表

我就係其中一位,睇呂醫生成功左,不過就要特登去澳門睇
恭喜你呀sis 等我都沾返d好孕氣先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mohaqqh 於 2020-1-28 11:55 PM 發表

你諗住去邊睇呀
都係搵香港d中醫睇,有幾個朋友都有介紹比我,仲未決定去邊間

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]