• 瀏覽: 14,144
  • 回覆: 98
  • 追帖: 2
佢話就嚟新年。。年年新年啲親戚都問我同另一半結婚未。。但年年都未結又未PLAN
佢話覺得好丟佢架。。好似自己個女同左個好冇出息嘅人一齊,又話再唔結就好分手。。
好唔開心…

Taylor Taylor Taylor Swift...
Tailor Tailor Tailor Made...
自己的人生應該由自己去決定,而家好多人都唔結婚,或者遲婚,無問題的。
唔通拍拖幾日即刻結婚佢就覺得好自豪?

佢有這樣的心態其實佢好擔心你

引用:
原帖由 Taylor_sweet 於 2020-1-17 11:21 AM 發表

佢話就嚟新年。。年年新年啲親戚都問我同另一半結婚未。。但年年都未結又未PLAN
佢話覺得好丟佢架。。好似自己個女同左個好冇出息嘅人一齊,又話再唔結就好分手。。
好唔開心… ...
你唔會年年都帶埋 令一半 去同親戚𢭃利是 吧?

引用:
原帖由 Taylor_sweet 於 2020-1-17 11:21 AM 發表

好唔開心… ...
認真問
係咪同居?擔心係正常

引用:
原帖由 swbc 於 2020-1-17 11:37 AM 發表

自己的人生應該由自己去決定,而家好多人都唔結婚,或者遲婚,無問題的。
唔通拍拖幾日即刻結婚佢就覺得好自豪?
同意。而家好多人都冇結婚ga la ...大把女仔又靚又叻個啲就真係冇結。吾得個啲反而結左婚。不過是自己的人生。人哋講兩句又去做。是否很兒戲

回覆 引用 TOP

呀媽喺親戚朋友面前嘅面子會重要過你嘅人生/婚姻??

我係咸濕仔,最愛大包米。
後宮幾千批,成日有女砌。

回覆 引用 TOP

冇出息 吾結婚 吾分手 原來是需要開帖的  好彩有你 否則真係吾知 記得不斷更新報告 可能開帖後過年後便有出息

香港未合法 等蔡英文肯比香港人移民去台灣先啦 台灣合法嫁喇

引用:
原帖由 streethunter380 於 2020-1-17 11:52 AM 發表

佢有這樣的心態其實佢好擔心你
其實媽媽心態錯唔晒,佢驚你浪費青春喺個男人身上

媽媽的愛

回覆 引用 TOP

咁咩原因冇諗過結婚?你話想我離婚咪結囉

回覆 引用 TOP

引用:

好唔開心… ...
你媽怕呢位男朋友唔要你,
怕你四十後孤單一個.

回覆 引用 TOP

引用:

好唔開心… ...
你阿媽都係過來人,其實佢都冇講錯。
男人青春無限
女人青春有限

走去問蘇民峰,女人唔結婚長期拍拖係自己搵自己笨柒問吓蘇民峰同你解決吧

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]