• 瀏覽: 14,247
  • 回覆: 98
  • 追帖: 2
同男友催婚, 要就一齊註冊結婚, 唔要就和平分手吧!無謂浪費大家青春 !

回覆 引用 TOP

基路難行

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Taylor_sweet 於 2020-1-17 11:21 AM 發表

佢話就嚟新年。。年年新年啲親戚都問我同另一半結婚未。。但年年都未結又未PLAN
佢話覺得好丟佢架。。好似自己個女同左個好冇出息嘅人一齊,又話再唔結就好分手。。
好唔開心… ...
你媽錯唔哂,女仔光陰有限,男唔想比名份就早斬纜,到你想結你男友又貪個18歲妹妹仔架啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Ivictory678 於 2020-1-19 02:09 PM 發表

支持你,人根本唔洗結婚都得,結婚有咩咁好?反而結婚唔好既野就有一大堆!又要洗錢又煩又無晒自由。
對,贊同你。

回覆 引用 TOP

不用理她,當唱歌便可。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Taylor_sweet 於 2020-1-17 11:21 AM 發表

佢話就嚟新年。。年年新年啲親戚都問我同另一半結婚未。。但年年都未結又未PLAN
佢話覺得好丟佢架。。好似自己個女同左個好冇出息嘅人一齊,又話再唔結就好分手。。
好唔開心… ...
不用理 人生點行 係自己決定

回覆 引用 TOP

唔結婚不特止仲要喺度開post吹水罰你今晚冇飯食

回覆 引用 TOP

D人(包括親戚),過年互相拜訪問候,冇話題,就攞嚟講,發牙痕,未拍拖,又話仲未拍拖,拍緊拖,又問幾時結婚,結咗婚又問幾時生B?人哋嘅仔女,關你鬼事?我後生時都唔鍾意親戚問。有次有個8婆親戚知我拍緊拖,就同我死鬼都老母講,:睇緊D呀!咪畀人呃呀!要限時返屋企呀!唔好畀機會佢哋發生關係呀!結婚一定要注冊呀!唔好同居呀!嘩!激死咁濟,所以我冇對兒女太多限制,有嘢自己孭,唔好煩我。

引用:

好唔開心… ...
結婚根本冇乜野好,多了一生一世的家庭責任, 好像一生人就完了

只有自己的紀律是不變的
要細注,控制風險
要少操作,多觀察
不溝貨,最多分注一次
不跟人,不信網上討論區
不用消息炒
不過夜
隨勢止損/止賺
相信眼睛所見,見樹亦見林
引用:
原帖由 sowina 於 2020-1-18 11:51 AM 發表

其實媽媽心態錯唔晒,佢驚你浪費青春喺個男人身上
咁如果立即分手,系咪青春就可以停留?

總之,依家好多人結亦後悔,唔結亦後悔,所以寧願早D結婚,以免將來年紀大咗後悔莫及。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sowina 於 2020-1-18 11:51 AM 發表

其實媽媽心態錯唔晒,佢驚你浪費青春喺個男人身上
好多時當局者迷!

回覆 引用 TOP

快結婚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bigasss 於 2020-1-19 08:33 PM 發表

咁如果立即分手,系咪青春就可以停留?
如果個男人根本冇打算結婚,當然要立即分手,一個連承諾都唔肯俾嘅男人點跟得過。

過去的時間唔會攞得返,但剩餘少少青春仲可以替自己爭取更好的,咁都唔明?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]