• 瀏覽: 12,113
  • 回覆: 104
1年前我買左架車俾佢揸,我自己無車牌,但所有野都係我名,包括保險,而佢只係記名司機,去到呢一刻分左手!問佢拎返架車⋯ 佢一直拖,唔同既原因拖左幾個月,我朋友叫我去報失架車,我唔知應該點樣做好😭 求意見

熱賣及精選
引用:
原帖由 愛丁堡 於 2020-1-17 05:32 AM 發表

1年前我買左架車俾佢揸,我自己無車牌,但所有野都係我名,包括保險,而佢只係記名司機,去到呢一刻分左手!問佢拎返架車⋯ 佢一直拖,唔同既原因拖左幾個月,我朋友叫我去報失架車,我唔知應該點樣做好😭 求意見 ...
報失

佢炒左大獲野 係要車主負責嫁!

報失 所有行車證 保險 自動失效 有牛肉乾 快相 都唔會搵你先

ex 衝燈 快相 牛肉乾唔找數 都係搵你! 撞死人不顧而去 都係搵你 根本出車比男朋友渣 痴L線 

就算送車比人 一定用返佢自己名 架車奶左咩 如牛肉乾冇找數 搭飛機過關會有意外驚喜

你被通輯了! 或者被阿蛇查身分證 冇啦啦被拘捕 因為你被通輯 

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-1-17 06:15 AM 發表

報失

佢炒左大獲野 係要車主負責嫁!

報失 所有行車證 保險 自動失效 有牛肉乾 快相 都唔會搵你先

ex 衝燈 快相 牛肉乾唔找數 都係搵你! 撞死人不顧而去 都係搵你 根本出車比男朋友渣 痴L線 

就算送車比人 一定用返佢自己名 架車奶左咩 如牛肉乾冇找數 搭飛機過關會有意外驚喜

你被通輯了! 或者被阿蛇查身分證 冇啦啦被拘捕 因為你被通輯&nb ...
如果我報失左,而我又知架車係邊,警察會唔會幫我拎返架車?

回覆 引用 TOP

又一基佬

引用:
原帖由 chriswong1010 於 2020-1-17 06:36 AM 發表

又一基佬
借acc 開 post

引用:
原帖由 愛丁堡 於 2020-1-17 05:32 AM 發表

1年前我買左架車俾佢揸,我自己無車牌,但所有野都係我名,包括保險,而佢只係記名司機,去到呢一刻分左手!問佢拎返架車⋯ 佢一直拖,唔同既原因拖左幾個月,我朋友叫我去報失架車,我唔知應該點樣做好😭 求意見 ...
報失+1
照直同警察講佢唔肯還

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛丁堡 於 2020-1-17 06:42 AM 發表

借acc 開 post
百分之百你係基佬
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26879579&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

引用:
原帖由 chriswong1010 於 2020-1-17 06:58 AM 發表

百分之百你係基佬
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26879579&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share
師兄英明

回覆 引用 TOP

分身用意何在?

回覆 引用 TOP

報失

回覆 引用 TOP

引用:

應該係報警,唔係報失,以盜竊罪報案,「任何人士未經物主同意,將物件暫時或永遠據為己有罪」

回覆 引用 TOP

我唔識嘢,冇車牌可以登記做車主嗎?

樓主借咗架買餸鐵車仔比男友買餸之後唔還車…樓主依家無車仔推紙皮…嬲

回覆 引用 TOP

點解咁多男男post?? ?

報警啦

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]