• 瀏覽: 11,836
  • 回覆: 104
直情應該報警話佢偷咗你架車啦!!!
點止報失咁簡單呀

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
如果你報警,佢係還車前攪壞你架車,你冇佢乎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fwho 於 2020-1-17 09:25 AM 發表

得..有錢就可以做車主,無牌只不過係唔可以揸架車出街。
你有錢,屋企個車場又夠大,買晒D名車放係度純粹欣賞,得閒叫個司機車你出去,無人吹得你漲架 ...
我知冇牌可以買車,但冇牌可以出到保險就真係唔知

行車証只有效一年,文件喺你手係你名,冇文件續吾到行車証,不過你吾報失,所有有关架車發生任何事你都要負責,好大獲

回覆 引用 TOP

你無車牌點買車保?所有野都係你🤔🤔

引用:
原帖由 愛丁堡 於 2020-1-17 08:13 AM 發表

我知架車泊係邊,只係唔知警察會唔會做野幫我拎返
(另外我真係女仔,只係呢個acc係朋友,唔多想解釋)
吓﹗同佢講唔還就追佢呢段時間租車費用,
唔還就民事索償佢,
辣D就幫佢申請埋破產。
前男友擺明欺善怕惡之輩,
估妳有經濟能力,
所以用返有錢人角度玩返佢轉頭。

回覆 引用 TOP

報警加民事追討囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛丁堡 於 2020-1-17 05:32 AM 發表

1年前我買左架車俾佢揸,我自己無車牌,但所有野都係我名,包括保險,而佢只係記名司機,去到呢一刻分左手!問佢拎返架車⋯ 佢一直拖,唔同既原因拖左幾個月,我朋友叫我去報失架車,我唔知應該點樣做好😭 求意見 ...
即cut保險。跟著報埋警。你前男友一楂架車出去就拉得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 angie0507 於 2020-1-17 12:07 PM 發表

你無車牌點買車保?所有野都係你🤔🤔
其實宜家好多保險都受無車牌嘅車主買

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 晚間強勁的牛 於 2020-1-17 09:40 AM 發表

我知冇牌可以買車,但冇牌可以出到保險就真係唔知
有司機架,比個司機名同保險公司傾就OK。
其實你想到架,如果係公司車,車主係架公司,公司又點會有車牌?

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛丁堡 於 2020-1-17 05:32 AM 發表

1年前我買左架車俾佢揸,我自己無車牌,但所有野都係我名,包括保險,而佢只係記名司機,去到呢一刻分左手!問佢拎返架車⋯ 佢一直拖,唔同既原因拖左幾個月,我朋友叫我去報失架車,我唔知應該點樣做好😭 求意見 ...
大方D啦做人, 唔好咁小氣, 送左人仲可以取回?

回覆 引用 TOP

牌薄係邊個度?兩條匙係佢度?

好聲好氣同佢傾,無牌薄,續牌都吾得。吾肯還就報警。架車乜車,咩年份,值幾錢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 st67 於 2020-1-17 07:34 AM 發表

我唔識嘢,冇車牌可以登記做車主嗎?
當然可以,冇車牌只有唔可以揸車,但可以比錢買車及做車主。

回覆 引用 TOP

比個deadline佢,唔還就報警啦,
好熟咩仲

十蚊三笑,埋泥睇埋泥揀 ^0^

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]