• 瀏覽: 11,878
  • 回覆: 104
佢而家呢一刻未經車主同意駕駛車輛熟偷車

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
報失,話埋比警察知部車放左系邊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-1-17 06:15 AM 發表

報失

佢炒左大獲野 係要車主負責嫁!

報失 所有行車證 保險 自動失效 有牛肉乾 快相 都唔會搵你先

ex 衝燈 快相 牛肉乾唔找數 都係搵你! 撞死人不顧而去 都係搵你 根本出車比男朋友渣 痴L線 

就算送車比人 一定用返佢自己名 架車奶左咩 如牛肉乾冇找數 搭飛機過關會有意外驚喜

你被通輯了! 或者被阿蛇查身分證 冇啦啦被拘捕 因為你被通輯&nb ...
用來走兩轉白粉,運冰毒入你數,立即報警。

引用:
原帖由 天生野生的妹頭 於 2020-1-17 07:55 AM 發表

用來走兩轉白粉,運冰毒入你數,立即報警。
運冰毒就唔關事 要當場捉人

但快相 衝燈 要交司機 冇交牛肉乾 係搵車主

呢d會好麻煩 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 st67 於 2020-1-17 07:34 AM 發表

我唔識嘢,冇車牌可以登記做車主嗎?
可以

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 st67 於 2020-1-17 07:34 AM 發表

我唔識嘢,冇車牌可以登記做車主嗎?
係香港,有錢就可以做車主唔使牌架。唔揸車,坐後座唔犯法架
個個富豪都有私人飛機,唔通佢都又有飛機牌咩。

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-1-17 08:08 AM 發表

係香港,有錢就可以做車主唔使牌架。唔揸車,坐後座唔犯法架
個個富豪都有私人飛機,唔通佢都又有飛機牌咩。
我知架車泊係邊,只係唔知警察會唔會做野幫我拎返
(另外我真係女仔,只係呢個acc係朋友,唔多想解釋)

報警比人偷車

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛丁堡 於 2020-1-17 08:13 AM 發表

警察不会幫。係你借,不是失。
買呔鎖鎖車先,或叫拖車拖走

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chriswong1010 於 2020-1-17 06:58 AM 發表

百分之百你係基佬https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26879579&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share
好眼利

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛丁堡 於 2020-1-17 08:13 AM 發表

私人瓜葛,警察唔會幫你拎。
但你都要報失架,上面好多人都講咗,罰款係你揹。

回覆 引用 TOP

報警拉佢啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛丁堡 於 2020-1-17 05:32 AM 發表

1年前我買左架車俾佢揸,我自己無車牌,但所有野都係我名,包括保險,而佢只係記名司機,去到呢一刻分左手!問佢拎返架車⋯ 佢一直拖,唔同既原因拖左幾個月,我朋友叫我去報失架車,我唔知應該點樣做好😭 求意見 ...
咪當香討D人無知,邊可能用自己名出車比佢揸,一齊重要考慮一下,分開就即報失,吾係佢做佐咩事,撞瓜佐人或架車擺D犯罪嘢,正義好快上黎揾妳。

回覆 引用 TOP

買左比人,點會比返你

回覆 引用 TOP

通知佢已經取消了保險,揸出街後果自負。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]