• 瀏覽: 4,237
  • 回覆: 36
  • 追帖: 1
自我介紹下

我係廿六歲女生 做緊普通文職 搵緊二皮野

第一個男友只交往一個月,佢發現左本人住屋村,同埋職業上吾算太專業,便說不適合,分開了。

第二個男友交往三年,去到穩定時期,大家討論買樓 結婚事時,表示我幫不了他 他可以搵到更好的,而且說我工作上不上進,得過且過,別人的女友都係甚麼甚麼的專業人士,便分手

點解每一住男友都覺得我配不上他,其實男生係搵伴侶係咪好講求物質東西?

熱賣及精選
引用:
原帖由 巴士純情的美人 於 2020-1-16 11:44 PM 發表

自我介紹下

第一個男友只交往一個月,佢發現左本人住屋村,同埋職業上吾算太專業,便說不適合,分開了。

第二個男友交往三年,去到穩定時期,大家討論買樓 結婚事時,表示我幫不了他 他可以搵到更好的,而且說我工作上不上進,得過且過,別人的女友都係甚麼甚麼的專業人士,便分手

點解每一住男友都覺得我配不上他,其實男生係搵伴侶係咪好講求物質東西? ...
咁即係話你緣份未到,需耐心等多下。 嗰兩個唔識欣賞你嘅男人,就算畀你哋結到婚都唔會長久。

回覆 引用 TOP

其實呢2個男人都幾ON9, 講錢買專業,咁證明佢地都係撈得唔係好掂又要面子既男人(太過要面既男人嫁唔過,呢樣人通常都亂洗錢) 
搵老婆最緊要係性格好既.....
雖然我唔知你咩性格, 不過我知你一定唔係靚女 haha
26歲仲後生既,搵個第個啦

引用:
原帖由 vans022667700 於 2020-1-17 12:48 AM 發表

其實呢2個男人都幾ON9, 講錢買專業,咁證明佢地都係撈得唔係好掂又要面子既男人(太過要面既男人嫁唔過,呢樣人通常都亂洗錢) 
搵老婆最緊要係性格好既.....
雖然我唔知你咩性格, 不過我知你一定唔係靚女 haha
26歲仲後生既,搵個第個啦 ...
我係冇圈子識姐

引用:
原帖由 巴士純情的美人 於 2020-1-16 11:44 PM 發表

自我介紹下

點解每一住男友都覺得我配不上他,其實男生係搵伴侶係咪好講求物質東西? ...
咁你搵男友,會唔會問佢地有無樓,車,供緊樓還是供完呢!如果日後大家一起時,你需要負擔部份經濟嗎?
大家都認為港女要求男人要有樓,最低限度唔需要交租咁貴,而且有安全感!

回覆 引用 TOP

見你話一個嫌你住屋村,兩個嫌你唔係專業人士
其實係咪你自己專係搵啲收入高同埋有錢既人先
通常專業人士或者富二代都會搵返條件有咁上下既女仔,始終竹門對竹門,木門對木門到呢個世代仍然適用
我條件唔係好好,算係高學歷,反而想搵啲普通既女仔,高收入或者高學歷既野心大,唔會知足,離開既機會比較大
我唔介意女仔冇收入,亦唔介意女仔唔駛幫手供樓,但就冇人要

看你的描述真糸令我大開眼界
我認知的是女人會認為男人要有錢 要專業人士
要有上進心 男人要女人上進尼做什麼
莫非想靠女人 洗女人錢嗎
你男友都糸找藉口 同你分手 吾中意你就乜都糸分手理由
你仲信佢d無聊理由做乜

回覆 引用 TOP

可唔可以介紹埋果兩個男人

如果佢地係富家子弟, 醫生律師, 咁可能你真係配唔上佢地

回覆 引用 TOP

CALL我

我係咸濕仔,最愛大包米。
後宮幾千批,成世畀女圍。

回覆 引用 TOP

我覺得唔關職業同家境事,我覺得係x完鬆多啲

I have a dream,
a dream that one day I am no longer loanhigh!
原來男人都好現實

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 loanhighjohn 於 2020-1-17 05:52 PM 發表

我覺得唔關職業同家境事,我覺得係x完鬆多啲
甘點解會一起三年既 ,趙完鬆應該一二月就走

引用:
原帖由 creativea 於 2020-1-17 02:56 PM 發表

見你話一個嫌你住屋村,兩個嫌你唔係專業人士
其實係咪你自己專係搵啲收入高同埋有錢既人先
通常專業人士或者富二代都會搵返條件有咁上下既女仔,始終竹門對竹門,木門對木門到呢個世代仍然適用
我條件唔係好好,算係高學歷,反而想搵啲普通既女仔,高收入或者高學歷既野心大,唔會知足,離開既機會比較大
我唔介意女仔冇收入,亦唔介意女仔唔駛幫手供樓,但就冇人要 ...
佢係專業人士 好專業果種

回覆 引用 TOP

引用:

自我介紹下

都唔算太差
係啲人冇眼光
尤其是係後者,拍拖三年拖你咁耐
正廢柴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巴士純情的美人 於 16-1-2020 11:44 PM 發表

自我介紹下

其實黎種男性現象 我發覺越來越多 
可能因為香港樓價貴 而且男少女多
香港男仔會開始計算另一當半經濟能力 想揾女方攤分供樓 但又唔寫女方名 或 直接揾個有樓女人

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]