• 瀏覽: 5,614
  • 回覆: 13
大家屋企工人姐姐的工作時間有幾長?
睇下香港多唔多無良雇主

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 28

1. 14鐘以下
2. 0600-2100/0700-2200 (15鐘頭)
3. 0600-2200/0700-2300 (16鐘頭)
4. 0600-2300 (17鐘頭)
5. 0600-0000 (18鐘頭)
6. 24小時都要做
6:00-8:30 中間有兩小時Break

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wah29692591 於 2020-1-14 02:11 PM 發表

大家屋企工人姐姐的工作時間有幾長?
睇下香港多唔多無良雇主
點解14以下?點解無10以下?

引用:
原帖由 montejo 於 2020-1-16 06:15 PM 發表

點解14以下?點解無10以下?
因為香港人做僱主,唔會俾姐姐做10以下

回覆 引用 TOP

工人一日嘅工作時間一定冇玩電話嘅時間咁多,所以做我屋企嘅工人係好嘆架

回覆 引用 TOP

打工仔都會玩電話, 更何況人地工時咁長, 玩都好正常

引用:
原帖由 wah29692591 於 2020-2-21 03:08 PM 發表

話佢哋玩電話,當然唔似我哋返工咁玩一陣啦!你真係未見過有啲係機不離手

我係醫院見過對面床個印尼妹妹,佢係全天照顧卧床阿婆,佢可以不停玩手機,連片都唔檢查,仲話返護士話呢啲係醫護工作……我親耳聽住

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wah29692591 於 2020-2-21 03:08 PM 發表

算啦,好多人自己做咩都係天公地道,打工俾老闆柄,就會話啲老闆斤斤計較,外傭姐姐係醫院照顧老人家,出緊糧俾佢嗎,玩手機咁大瞻,每日人工成3舊水,一定要柄啦🤣🤣🤣

回覆 引用 TOP

我家工人只會做嘢4小時,洗衫+煮晚飯

回覆 引用 TOP

按合同執行

回覆 引用 TOP

香港多唔多無良雇主唔好講,依家肯定系存在嘅

疫情無情人有情,人類面對自然災害雖然無力回天,但至少我哋可以做一些力所能及嘅事情。

回覆 引用 TOP

1. 14鐘以下  

L e g o l a s     G r e e n l e a f

回覆 引用 TOP

我工人係早上6:30到晚上9:30

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]