• 瀏覽: 28,135
  • 回覆: 413
  • 追帖: 7
見到好多長久關係都有曾經出軌或有外遇,有無人而家關係好返,可以繼續行落去?

我見近期好多外遇貼,所以就希望有些同路人,可以比一些經驗正在痛苦中師兄師姐們作參考。

熱賣及精選
我先講我自己,一起19年,無小朋友,一路也很信任他,9個月前發現有她出現了,她的出現令我發現原來我們嘅關係在不知不覺間已經變咗親情,無咗戀愛嘅感覺。

當然我知道的時候十分傷心同難過,又失眠,食唔到嘢,瘦咗10幾磅,但我真係愛他,所以决定比一次機會大家從新開始。

現在關係比以前好咗,但我還是會有想起他的不忠,就會心情低落,他講的説話,我又會懷疑,當然他唔知我係咁啦。

希望真係有一日我能夠做到放下啦。

引用:
原帖由 kayanlee 於 2020-1-14 01:24 PM 發表

見到好多長久關係都有曾經出軌或有外遇,有無人而家關係好返,可以繼續行落去?

我見近期好多外遇貼,所以就希望有些同路人,可以比一些經驗正在痛苦中師兄師姐們作參考。 ...
沒有想像中咁簡單

引用:
原帖由 kayanlee 於 2020-1-14 01:24 PM 發表

我見近期好多外遇貼,所以就希望有些同路人,可以比一些經驗正在痛苦中師兄師姐們作參考。 ...
但我真的很欣賞你

引用:

我同老公和好,宜家越來越愛對方。

引用:
原帖由 kayanlee 於 2020-1-14 01:42 PM 發表

我先講我自己,一起10幾年,無小朋友,一路也很信任他,9個月前發現有她出現了,她的出現令我發現原來我們嘅關係在不知不覺間已經變咗親情,無咗戀愛嘅感覺。

當然我知道的時候十分傷心同難過,又失眠,食唔到嘢,瘦咗10幾磅,但我真係愛他,所以决定比一次機會大家從新開始。

現在關係比以前好咗,但我還是會有想起他的不忠,就會心情低落,他講的説話,我又會懷疑,當然他唔知我係咁啦。

希望真係有一日我能夠做到 ...
我提意你地去返下教會

引用:
原帖由 55779747 於 2020-1-14 02:00 PM 發表

可否分享你們的經歷?

引用:
原帖由 55779747 於 2020-1-14 02:00 PM 發表

但你哋過度期用咗幾耐時間?
是你還是他出軌?

引用:
原帖由 家中邊緣的水樽 於 2020-1-14 02:01 PM 發表

我提意你地去返下教會
多謝你回覆,我會諗吓🤗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 家中邊緣的水樽 於 2020-1-14 01:47 PM 發表

沒有想像中咁簡單
係呀,其實好痛苦架,但我見他有努力修補,咁就試吓,19年不是想放手就放到,同埋其實我都唔捨得。

引用:
原帖由 家中邊緣的水樽 於 2020-1-14 01:49 PM 發表

但我真的很欣賞你
其實那個她的出現,可能係上天給我們的磨練,俾機會我哋重新檢視關係。

引用:
原帖由 kayanlee 於 2020-1-14 02:09 PM 發表

係呀,其實好痛苦架,但我見他有努力修補,咁就試吓,19年不是想放手就放到,同埋其實我都唔捨得。
你們比我們幸福多了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 家中邊緣的水樽 於 2020-1-14 02:03 PM 發表

可否分享你們的經歷?
師兄我有睇過你的故事,其實你太太現在好需要安全感,你比多啲關心同聆聽,如果大家仲有愛的話,我相信你哋也可以有所改善。

引用:
原帖由 kayanlee 於 2020-1-14 02:10 PM 發表

其實那個她的出現,可能係上天給我們的磨練,俾機會我哋重新檢視關係。
你的想法是正確的,加油

引用:
原帖由 kayanlee 於 2020-1-14 02:17 PM 發表

師兄我有睇過你的故事,其實你太太現在好需要安全感,你比多啲關心同聆聽,如果大家仲有愛的話,我相信你哋也可以有所改善。
她已準備去新的戀情,但今天的我已經放開D,盡咗力就算了。無謂比壓力大家,可能真的愛不夠

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]