• 瀏覽: 13,063
  • 回覆: 81
引用:
原帖由 kkk018 於 13-1-2020 23:28 發表

好想發泄下…我知道好多人同中學朋友都好熟好close,我都好想,所以畢左業好努力keep聯絡,但我有時真係覺得好攰,初入u都好好地,但後來越來越難約,甚至有d會私低下約唔叫你,有d就唁覆whatsapp/ig,次次約親都話唔得閑,下次先。雖然我知道我間中學文化一直都係甘,d人都幾冷漠自私,自我中心,又好中意bully人。我真係唔想一個中學朋友都keep唔到呀,始終都有回憶,但我真係k ...
唔洗keep, 過1排就會自動返晒來

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
唔keep有咩所謂,真友誼唔需要keep

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kkk018 於 2020-1-13 11:28 PM 發表

好想發泄下…我知道好多人同中學朋友都好熟好close,我都好想,所以畢左業好努力keep聯絡,但我有時真係覺得好攰,初入u都好好地,但後來越來越難約,甚至有d會私低下約唔叫你,有d就唁覆whatsapp/ig,次次約親都話唔得閑,下次先。雖然我知道我間中學文化一直都係甘,d人都幾冷漠自私,自我中心,又好中意bully人。我真係唔想一個中學朋友都keep唔到呀,始終都有回憶,但我真係k ...
其實好正常
你返左工之後都會忙左,有一些更可能有家庭
而且人地本身有一班FD ,又會有新的一班FD

就算人地唔係刻意唔想理你,但係咁忙的情況下都真係冇咩時間
不如你都識下新朋友LA 可能會仲舒服

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kkk018 於 2020-1-13 11:28 PM 發表

英文又唔好!中文又差!香港教育⋯⋯

物以類聚人以群分

回覆 引用 TOP

引用:

好想發泄下…我知道好多人同中學朋友都好熟好close,我都好想,所以畢左業好努力keep聯絡,但我有時真係覺得好攰,初入u都好好地,但後來越來越難約,甚至有d會私低下約唔叫你,有d就唁覆whatsapp/ig,次次約親都話唔得閑,下次先。雖然我知道我間中學文化一直都係甘,d人都幾冷漠自私,自我中心,又好中意bully人。我真係唔想一個中學朋友都keep唔到呀,始終都有回憶,但我真係keep到好攰, ...
格劍聯谊啦?

回覆 引用 TOP

中學到U都係人地問題
人地有其他聚會冇預你又係人地問題
自私同自我中心乜係羣體架
自我檢討下啦

回覆 引用 TOP

引用:

人家無心搵你就隨緣吧!

找過更加重視友誼既人吧!

回覆 引用 TOP

我諗係你本身有D問題

------------------------------------
免責聲明: 本人於香港討論區發表的所有文章,圖片、聲音、影片、超連結或其他,純屬吹水/九嗡, 絕不可以做為任何投資或買入賣出之參考。所有投資買賣須自行決定,自行負責。

回覆 引用 TOP

香港而家既環境,唔反面算好了

十蚊三笑,埋泥睇埋泥揀 ^0^

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 心中有真善美 於 2020-1-14 12:04 AM 發表

師兄同我一樣!其實做人做朋友都好,你想人似你除非兩個你,你想你嘅朋友思維一致好難,人都會有自私心,唔怪得咁多,二十幾年睇到化了!
x 2
唔顧得咁多,有緣冇緣都係咁做人,無需太認真。
你有事時其實朋友都只係食花生,只有你自己先會對自己好,人生唔好將d無謂野放在心上。我早就看得好淡了。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 djimavic 於 2020-1-14 10:32 AM 發表

英文又唔好!中文又差!香港教育⋯⋯
你做咩9? 人地發洩下又要話人,你唔係睇唔明呀?唔係香港人你就收聲啦

回覆 引用 TOP

你果d約會其實係出黎陪你、係咪要好得閒先可以應酬你呀
做你朋友好慘、淨係應酬你一個得啦、仲要原來係咁不滿

回覆 引用 TOP

算啦 好多時出到社會就各有各 各有各新同事朋友 組織新家庭 顧住拍拖 ,你想約齊一班人食飯難過登天,好多時都話唔得閒,約8個4-5個爽約,出到黎幾丁友。唉 今時今日人大左 自然會疏遠 我都冇乜舊朋友了。我是過來人 很了解你的心情

回覆 引用 TOP

你越用心佢就越冇心。自然反應。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]