• 瀏覽: 2,171
  • 回覆: 17
俾濕疹困擾左成10年,成個人都好冇自信,成日都忍唔住r又怕俾同學見到,又唔敢著短褲/裙,怕露左d印出黎,完全唔敢諗拍拖…

引用:
原帖由 kakawongB 於 2020-1-13 08:39 PM 發表

俾濕疹困擾左成10年,成個人都好冇自信,成日都忍唔住r又怕俾同學見到,又唔敢著短褲/裙,怕露左d印出黎,完全唔敢諗拍拖…
哈哈哈
好似有其他方法
咩瑜伽,運動,椰子油
仲有勁多方法
唔好放棄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kakawongB 於 2020-1-13 08:39 PM 發表

哈哈哈
唔好灰
又唔生響臉到
唔洗介意人地眼光

回覆 引用 TOP

唔好灰啦,我都係過來人,俾d心機keep,會愈黎愈穩定嫁

回覆 引用 TOP

你好嚴重? 介口介類固醇保濕都唔得?

俾啲心機,專心讀好啲書囉,人後生,睇野睇人都表面啲,好正常既,所以樓主出黎社會之後,自己有能力既,好多人會欣賞你既才華!加油啦!

回覆 引用 TOP

引用:

禾邦離r

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lee-cat 於 2020-1-14 09:34 PM 發表

你好嚴重? 介口介類固醇保濕都唔得?
中等嚴重,介口就一時時,類固醇就一直忍住冇用,保濕就有keep住搽,但都覺得唔係幾有用

引用:

其實樓主有無考慮過唔用類固醇都可斷尾嘅方法呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kakawongB 於 2020-1-15 05:21 PM 發表

中等嚴重,介口就一時時,類固醇就一直忍住冇用,保濕就有keep住搽,但都覺得唔係幾有用
搽 cream 其實好有用,試下 Cetaphil AD 系列, 濕疹專用, 唔洗怕會痕同敏感,而且都算 Last 得耐...

回覆 引用 TOP

我見而家有d深疹沖涼梘幾work ga..
你可以Search下試試
同埋飲食都好重要架..

回覆 引用 TOP

又唔係咁ge, 真愛唔會計呢D,但為自己好,清左濕疹都係有需要,而家好多野都幫到,好似濕X清都幾止痕

回覆 引用 TOP

引用:

睇中醫會好架!

回覆 引用 TOP

試下食益生菌,我之前都有,食左幾個月益生菌就好番曬

而家有針可以打,非常有效

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]