• 瀏覽: 3,146
  • 回覆: 20
連自己最親嘅屋企人都信唔過......
個個人都係為自己
根本無人係信得過

熱賣及精選
又唔使咁灰既,事實就係咁,保護下自己囉,信少少就一定要既,你一啲都唔信人,人地又唔信你,生活好難過架

唔洗信人地 信自己
睇人格啦
你見到一個人,成日對你都無條件負出, 可以信多佢少少既

哈哈哈
無錯無錯
人類係靠唔住ge

回覆 引用 TOP

除咗自己, 邊個都信3分夠了

就算父母。都要看性格同人品。。我信我老豆九成。我信我媽七成。

回覆 引用 TOP

同家人無信任 係好失望

回覆 引用 TOP

唔知你老母系唔系最近得罪你了,睇到佢有何感想?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Gg6078 於 2020-1-13 07:33 PM 發表

又唔使咁灰既,事實就係咁,保護下自己囉,信少少就一定要既,你一啲都唔信人,人地又唔信你,生活好難過架
生活把自己已經裹起嚟了,時刻只想着保護自己,唔願再信人

引用:
原帖由 anmeiqing 於 2020-1-14 05:16 PM 發表

生活把自己已經裹起嚟了,時刻只想着保護自己,唔願再信人
咁樣唔得架,會越來越自閉,乜野都猜疑既生活會好痛苦好難耐架,
試下小事多啲信下人,可以分辨出邊啲人靠得住,
大事信自己,衰喺自己手上無得怨,仲可以學到野
試下😉
注意:信任唔等於倚賴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vans022667700 於 2020-1-13 07:43 PM 發表

唔洗信人地 信自己
睇人格啦
你見到一個人,成日對你都無條件負出, 可以信多佢少少既
世界上有沒有如此的人?雖然我都識一個為我負出不少的人,但只是在金錢上,也不是無限量支持,其他只是耐唔耐會幫吓,(一年一至三次,只是近數年,以前不會。)我己覺得如此的人世間少有,因除了他,沒別人會如此。如POST的人說家人也會自私,顧咗自己先。我的家人比一般人叻,故自少被遺棄,被看少,他們/她們不會幫,除大姐外,她亦只會偶然解答問題。一般市民活在香港真的覺得孤立無援,,因知識能力有限,香港生活苦悶兼壓人,人與人距離又遠,很多人怕寂寞,同時又怕跟人建立友好關係,君子之交淡如水是最好的,若不是討論網不會如此多人,在此留言,數千人睇過都沒人復,可見人情冷暖,每處亦一樣。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 anmeiqing 於 2020-1-13 05:25 PM 發表

連自己最親嘅屋企人都信唔過......
個個人都係為自己
根本無人係信得過
我認(為)原因係無知。

回覆 引用 TOP

信我一定幫到你😘

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]