• 瀏覽: 9,933
  • 回覆: 61
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 401 於 2020-1-14 09:13 AM 發表

不是你有問題在先, 才在此公開地方發問嗎? 逆耳就指責別人? 何不乾脆自問自答?

費解你對清高的定義, 但你也不用解釋, 免得引人發噱

還有, 在你心目中, 既然界定所謂的清高人士不會在此論壇發言, 那請問你在不清高的地方發問, 想得到什麼不清高的答案呢? ...
如果人人會咁理智呢個社會就天下太平,我用清高的確用錯字眼,應該自以為聰明又喜歡去教訓人的人

引用:
原帖由 無盡小小救星 於 2020-1-14 03:54 PM 發表

如果人人會咁理智呢個社會就天下太平,我用清高的確用錯字眼,應該自以為聰明又喜歡去教訓人的人
呢度的確好多呢類既人
去到現實層次可能都各有各問題
你係度照呻下吧

回覆 引用 TOP

好慘,咩男人🧍‍️?

回覆 引用 TOP

Make sure 佢俾錢就得,唔使癈言佢以為妳呻下當維修緊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無盡小小救星 於 2020-1-14 03:54 PM 發表

情到濃時, 多感情用事, 但結婚不能沒有考慮的地方, 這是自己選擇, 後果自負

老生常談是人生智慧, 跟聰明沒有直接關係, 但願唔願意聽和悟性就非常重要, 這點你是懂的吧

回覆 引用 TOP

白痴又廢柴

回覆 引用 TOP

]
引用:

其實唔洗理呢D人, 根本廢人一名, 佢果D所謂智慧其實乜都無講過, 更唔好話有建設性建議, 因為任何失意或問題都可套用, 例如:

比男/女友飛----- [ 這是自己選擇, 後果自負]
比老細炒-----[  這是自己選擇 (你唔知老細咁絶咩), 後果自負]
細路成績零分------[  這是自己選擇(唔讀書), 後果自負]
買菜比人呃砰------[  這是自己選擇 (你做乜幫襯佢), 後果自負]..........等等等等...

樓主, 唔洗理呢D柒人架。

回覆 引用 TOP

分離啦 仲等乜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無盡小小救星 於 2020-1-12 12:46 AM 發表

我想知係咪所有男人唔理屋企野,住係一間屋入面間中實會有野壞要處理例如:電器壞左,水喉滴水,厠所水箱有問題,知道出現問題永遠唔會去找出原因,就算我知你唔係技工,打開個厠所水箱望下呢個動作都無做過,咁多年既野都係我找人上門維修,我真係覺得佢好廢,我有小朋友,學校既野都唔駛佢理,賺錢唔多唔緊要,屋企咩都唔幫手做,成日機不離手,日出而作,日落回家仲繼續大吧野做,我覺得自己嫁錯人,但為左下一代唯有堅持下去, ...
要搵心理輔導。
冇錢就搵免費的家庭心理輔導。
諗方法幫佢戒機癮。
因為聽妳所講,一切主因都在機癮問題

回覆 引用 TOP

想開心咪搵個幫到你手既人囉!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無盡小小救星 於 2020-1-12 12:46 AM 發表

我想知係咪所有男人唔理屋企野,住係一間屋入面間中實會有野壞要處理例如:電器壞左,水喉滴水,厠所水箱有問題,知道出現問題永遠唔會去找出原因,就算我知你唔係技工,打開個厠所水箱望下呢個動作都無做過,咁多年既野都係我找人上門維修,我真係覺得佢好廢,我有小朋友,學校既野都唔駛佢理,賺錢唔多唔緊要,屋企咩都唔幫手做,成日機不離手,日出而作,日落回家仲繼續大吧野做,我覺得自己嫁錯人,但為左下一代唯有堅持下去, ...
既然咁唔開心............離婚囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 401 於 2020-1-13 01:43 PM 發表

由一懂事開始, 只要生活在社會中, 人就會在不同渠道有所見聞, 只有剛出世的才會以不懂人情世故為藉口

當選擇終身伴侶時, 若非盲婚啞嫁, 就有時間機會了解對方, 若然婚結了, 子女也生了才知對方人品, 就是自己問題, 怪不得別人 ...
有些男人,結婚前對女人呵護備至,結婚後變了另一回事,這個不能說是女人的問題。

回覆 引用 TOP

有時唔專個樣好似水電真係搞都無謂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2020-1-12 05:49 PM 發表

港孩長不大
結左婚就是這樣
新一年對電子電腦好專 對水電就唔掂

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]