• 瀏覽: 8,720
  • 回覆: 81
雖然份工作要見人
但有時寧願訓多陣
最後都係帶住個殘樣返工
多數日子都唔化既
哈~~~
返到家又唔使落妝

熱賣及精選
引用:
原帖由 michelle789 於 2020-1-11 11:41 AM 發表

雖然份工作要見人
但有時寧願訓多陣
最後都係帶住個殘樣返工
多數日子都唔化既
哈~~~
返到家又唔使落妝
唇膏囉,里個最基本

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 michelle789 於 2020-1-11 11:41 AM 發表

雖然份工作要見人
但有時寧願訓多陣
最後都係帶住個殘樣返工
多數日子都唔化既
哈~~~
返到家又唔使落妝
睇你做咩工吧,亦睇公司文化

須要見客的,還是稍為化化吧。

內部的,諗住hae 做,還是隨便。

「給我三千城管兵,一定收回釣魚島,給我五百貪腐官,保證吃垮小日本。」

回覆 引用 TOP

化妆皮肤不好

回覆 引用 TOP

化 女人唔可以懶

回覆 引用 TOP

我返份工唔駛點見人,通常都唔化,一個字 懶😂😂
雖然我知自己唔化個樣會好殘隻眼冇神,但返工日日化真係不了又傷皮膚
當然d特別日子有聚會要影相或出街玩既,都會化返個妝上鏡d心情靚d,返工根本冇心情執樣,唯有係著衫到著好少少,但唇膏我就跟身日日都會涂

引用:
原帖由 Mary100 於 2020-1-12 12:39 AM 發表

雖然我知自己唔化個樣會好殘隻眼冇神,但返工日日化真係不了又傷皮膚
當然d特別日子有聚會要影相或出街玩既,都會化返個妝上鏡d心情靚d,返工根本冇心情執樣,唯有係著衫到著好少少,但唇膏我就跟身日日都會涂 ...
一樣我最慘係有時化完生痘果下最黑人憎⋯⋯

痾屎都要化妝啦!問嚟都多Q魚!

回覆 引用 TOP

一星期化一至兩次, 唔係影相唔化

回覆 引用 TOP

化面妝同塗sunscreen差唔多, 只要5 mins, 最耐係畫眼線, 畫得衰又要抹左去, 搞30 mins

回覆 引用 TOP

化少少,不太濃
唇膏、bb cream、眉已好sharp

引用:
原帖由 Mary100 於 2020-1-12 12:39 AM 發表

當然d特別日子有聚會要影相或出街玩既,都會化返個妝上鏡d心情靚d,返工根本冇心情執樣,唯有係著衫到著好少少,但唇膏我就跟身日日都會涂 ...
習慣問題、唔化妝點著都靓極有限

引用:
原帖由 caswnc 於 2020-1-12 11:29 AM 發表

習慣問題、唔化妝點著都靓極有限
我著都係求其
因為有制服著

引用:
原帖由 救世廚 於 2020-1-12 11:16 AM 發表

化少少,不太濃
唇膏、bb cream、眉已好sharp
B b cream 我用雪*精果隻好快暗
且無上碎粉好快溶

回覆 引用 TOP

化妝唔會傷皮膚,除非你用啲cheap嘢又唔徹底清潔又唔護膚,咁就一定會整壞哂皮膚喇! 

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]