• 瀏覽: 2,417
  • 回覆: 33
  • 追帖: 1
我今年30歲結左婚7年,剛旅遊來香港時,經朋友介紹識左個离异有两個仔女香港人,佢大我15歲認識左無幾耐就拍拖跟住有左,最后奉旨成婚,結果同未够了解人一起係ㄧ個錯誤的决定,我地係因為細佬先ㄧ起,婚后感情平淡,分房瞓我們係有夫妻之名無夫妻之實ㄧ年都唔會有性生活,又成日拿個女来吵架,對個細佬成長影響好大,我好無耐,又唔想离婚,唔想人地話我係因為張香港身份証先同佢ㄧ起,請問大家如何同夫妻相處,增進感情,我好想抚留

熱賣及精選
唔適合就冇勉強自己了,有一日總會有分離。只是時間問題。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 後天可愛的烈女 於 2020-1-10 05:56 AM 發表

我今年30歲結左婚7年,剛旅遊來香港時,經朋友介紹識左個离异有两個仔女香港人,佢大我15歲認識左無幾耐就拍拖跟住有左,最后奉旨成婚,結果同未够了解人一起係ㄧ個錯誤的决定,我地係因為細佬先ㄧ起,婚后感情平淡,分房瞓我們係有夫妻之名無夫妻之實ㄧ年都唔會有性生活,又成日拿個女来吵架,對個細佬成長影響好大,我好無耐,又唔想离婚,唔想人地話我係因為張香港身份証先同佢ㄧ起, ...
首先你要搞到佢同你有性生活先, 其他都多餘⋯⋯

我也是內地嫁過來香港,不過才兩年多,我也是很後悔,不過我沒有小朋友。我覺得最主要自己要有工作,有收入,這樣離婚也不怕。加油

廣東話有句俗語 合則來 不合則去 勉強無幸福 趁還年輕 另作打算吧

請問大家如何同夫妻相處,增進感情,我好想抚留

集中精神,養育敎導小孩長大先。
孩子大,你到四十,先再諗下歩,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Crystalhjj520 於 2020-1-10 11:48 PM 發表

我也是內地嫁過來香港,不過才兩年多,我也是很後悔,不過我沒有小朋友。我覺得最主要自己要有工作,有收入,這樣離婚也不怕。加油
你後悔就冇攞香港身份證即刻返大陸!

在籌備離婚中。不過,我嫁過來,既沒有羅你們的綜援,也沒有爭你們的公屋,我住自己的私樓,我自己有工作,我可以養活自己。你不用操心!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MK8591A 於 2020-1-11 01:05 AM 發表

你後悔就冇攞香港身份證即刻返大陸!
在籌備離婚中。不過,我嫁過來,既沒有羅你們的綜援,也沒有爭你們的公屋,我住自己的私樓,我自己有工作,我可以養活自己。你不用操心!

我也是內地嫁過來香港,不過才兩年多,我也是很後悔,不過我沒有小朋友。
我覺得最主要自己要有工作,有收入,這樣離婚也不怕。

在籌備離婚中。不過,我嫁過來,既沒有羅你們的綜援,也沒有爭你們的公屋,
我住自己的私樓,我自己有工作,我可以養活自己。你不用操心!

借其身而得自新
用此婚則拿己份

愛非愛而人望人
情在情但心求心
...............................................................................................................................
能多句寫出對聯,能寫詩寫文章嘅人,イ巨必定洞察秋亳,
看透人生正反兩面處事圓滑隨和包容,朋友情人必多。

借其身而得自新
以結婚為名來港為實,做個享香港自由嘅人
用此婚則拿己份
ー旦得其目的則離婚
...................................................................................................................
愛非愛而人望人
以假情假意去尋求可利用嘅人
情在情但心求心
自己抱住移民情,去達到此目的

可憐香港的中坑老坑見女著迷,
人o地出生大陸,以物質金錢欺騙
為生活中的文化,有誰會同你講心啊 !

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 後天可愛的烈女 於 2020-1-10 05:56 AM 發表

我今年30歲結左婚7年,剛旅遊來香港時,經朋友介紹識左個离异有两個仔女香港人,佢大我15歲認識左無幾耐就拍拖跟住有左,最后奉旨成婚,結果同未够了解人一起係ㄧ個錯誤的决定,我地係因為細佬先ㄧ起,婚后感情平淡,分房瞓我們係有夫妻之名無夫妻之實ㄧ年都唔會有性生活,又成日拿個女来吵架,對個細佬成長影響好大,我好無耐,又唔想离婚,唔想人地話我係因為張香港身份証先同佢ㄧ起, ...
佢有話要離婚咩!?

引用:
原帖由 69gogo 於 2020-1-11 06:25 AM 發表

唔好咁在心,香港有部分人係針對你們的,小心
多謝理解

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]