• 瀏覽: 13,305
  • 回覆: 80
  • 追帖: 4
我發覺我男朋友真係睇唔出女仔個妝有幾濃
前兩日同佢班舊同事一齊食飯,其中有個女仔個妝真係勁濃,女仔一睇就知佢應該本身皮膚麻麻先會搽咁厚粉,但我男朋友竟然同我講話覺得個女仔皮膚好好…WHAT?? 我聽到個下真係呆咗
唔通d男仔真係睇唔出個妝有幾濃?

熱賣及精選
證明妳男友太年輕,太純真,慢慢調教啦🤣

唔出奇呀~我男朋友一開始都以為我皮膚好好…
因為我化妝技術都OK, 通常個妝都化得幾貼, 同埋都自然…所以佢第一次見到我廬山真面目個陣都有少少嚇親

有時啲液態粉底睇起上黎真係好水潤。。。 錯覺以為皮膚真係咁好。。。

不過男人都係細佬戰勝大腦架喇。。。

見到人皮膚又白又滑就已經有生理反應。。。 話知佢濃妝啦

引用:
原帖由 一個壞咗嘅城市 於 2020-1-9 03:29 PM 發表

有時啲液態粉底睇起上黎真係好水潤。。。 錯覺以為皮膚真係咁好。。。

不過男人都係細佬戰勝大腦架喇。。。

見到人皮膚又白又滑就已經有生理反應。。。 話知佢濃妝啦 ...
已經即刻話咗比佢知啦,佢一開始仲唔信,話係我羨慕人地先咁講,真係激死我

引用:
原帖由 Gg6078 於 2020-1-9 01:42 PM 發表

證明妳男友太年輕,太純真,慢慢調教啦🤣
要呀,而且男仔對濃妝既定義真係好奇怪
只要你搽支紅少少既唇膏,就算你塊面連粉底都冇上,佢都會覺得係濃妝

引用:
原帖由 mallwong 於 2020-1-9 05:48 PM 發表

已經即刻話咗比佢知啦,佢一開始仲唔信,話係我羨慕人地先咁講,真係激死我
咁你下次又試吓搽厚厚的液態粉底試吓。。。包你嗰晚有著落

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mallwong 於 2020-1-9 01:31 PM 發表

前兩日同佢班舊同事一齊食飯,其中有個女仔個妝真係勁濃,女仔一睇就知佢應該本身皮膚麻麻先會搽咁厚粉,但我男朋友竟然同我講話覺得個女仔皮膚好好…WHAT?? 我聽到個下真係呆咗
唔通d男仔真係睇唔出個妝有幾濃? ...
好似牆紙批盪咁一定睇得出

厚粉點都會睇得出

回覆 引用 TOP

曾經見過化淡妝的女士,班男士會認為係素顏

粉底方面,男人的確唔識分辨厚與薄!女人淨係搽遮瑕膏,冇搽粉底,冇用其他彩妝,男人都係以為女人呢種就係素顏,零化妝😂

其實係你地女仔唔明男仔點定義濃
只要你係超白,唇膏超紅,眼影勁,眼析毛長. 簡單幾講就係唔自然既野
我都會覺得你係濃妝(以上既野我都係覺得係樣衰)

不過我以前都試過女仔上好少粉遮下瑕,我會以為佢無化妝
男仔其實好簡單, 你化妝靚左,但就咁睇落又呃到我以為你無化妝
咁你就贏左. 

引用:
原帖由 mallwong 於 2020-1-9 01:31 PM 發表

唔通d男仔真係睇唔出個妝有幾濃? ...
係你個男友先唔識姐,我好多朋友都知,有時還打趣說那些批蕩用什麽材料,眼捷毛用左邊隻牌添

係你太幼稚 佢乜都食得落而且食咗幾多你都吾知

回覆 引用 TOP

點會睇唔出

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]