• 瀏覽: 6,922
  • 回覆: 68
  • 追帖: 1
如題

講下背景先,我而家係租左個單位做小班補習既,但而家係教到好激心,晚晚都瞓唔到咁乜濟,又想做又唔想做咁🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

諗過揾人合租,但身邊嘅朋友十之八九唔係結左婚就係同屋企住,揾出面唔識既人合租我又唔敢喎

唉,好係煩心😔😔

純粹係想呻下,我都唔知自己想點架其實👉👈

熱賣及精選
引用:
原帖由 有錢一定要買鞋 於 2020-1-6 08:41 PM 發表

如題

講下背景先,我而家係租左個單位做小班補習既,但而家係教到好激心,晚晚都瞓唔到咁乜濟,又想做又唔想做咁🤦🏻♀️🤦🏻♀️

諗過揾人合租,但身邊嘅朋友十之八九唔係結左婚就係同屋企住,揾出面唔識既人合租我又唔敢喎

唉,好係煩心😔😔

純粹係想呻下,我都唔知自己想點架其實👉👈 ...
搵老師幫下手聽咗啲難搞的學生 好的自己來

引用:
原帖由 AnotherL 於 2020-1-6 09:44 PM 發表

搵老師幫下手聽咗啲難搞的學生 好的自己來
我係小班既,所以得我自己一個,而且人數都唔係多
教唔係問題,問題係佢地冇心學,而家每天除咗心累就係無,搞到好意興闌珊😔😔

引用:
原帖由 有錢一定要買鞋 於 2020-1-6 10:28 PM 發表

我係小班既,所以得我自己一個,而且人數都唔係多
教唔係問題,問題係佢地冇心學,而家每天除咗心累就係無,搞到好意興闌珊😔😔
現在市況都幾難找到人合租
只可放輕鬆啲啦
你盡左力教 吸收多少都講唔埋 再吾係 報寸比佢丫媽知 話佢吾專心 借佢丫媽的手 打個衰仔😂😂

睇黎你唔係咁適合做老師。

引用:
原帖由 AnotherL 於 2020-1-6 10:32 PM 發表

現在市況都幾難找到人合租
只可放輕鬆啲啦
你盡左力教 吸收多少都講唔埋 再吾係 報寸比佢丫媽知 話佢吾專心 借佢丫媽的手 打個衰仔😂😂
做得既都做左,鬧又鬧過,單打都做埋,可以話係做得到既都做哂🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

個細路就係靜坐拒做,如果係我仔,我唔排除A1見🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

引用:
原帖由 dc31 於 2020-1-7 12:55 AM 發表

睇黎你唔係咁適合做老師。
可能都係,係教到心灰意冷😞😞

引用:
原帖由 有錢一定要買鞋 於 2020-1-7 12:57 AM 發表

做得既都做左,鬧又鬧過,單打都做埋,可以話係做得到既都做哂🤦🏻♀️🤦🏻♀️

個細路就係靜坐拒做,如果係我仔,我唔排除A1見🤦🏻♀️🤦🏻♀️ ...
我細時都係甘,中三才開竅
唔係個個細路甘醒既,要跌跌碰才大,你盡力教係功德,老師不是職業甘簡單

打工仔心態  ä½†åˆè¦åšè€é—†

我有自住樓,又有收租樓。
引用:
原帖由 S.Q.A 於 2020-1-7 12:38 PM 發表

我細時都係甘,中三才開竅
唔係個個細路甘醒既,要跌跌碰才大,你盡力教係功德,老師不是職業甘簡單
自問盡左力😞

引用:
原帖由 豹王之王 於 2020-1-7 01:46 PM 發表

打工仔心態  ä½†åˆè¦åšè€é—†
係單純既想搬開黎住姐,唔關係到打工定做老細既

PS
一個毫無大志同事業心可言既小女人而己

咁真係要開帖先得 試下自己吾好諗咁多 由吾識的人幫你諗應該會有用

引用:
原帖由 tfortest 於 2020-1-7 04:49 PM 發表

咁真係要開帖先得 試下自己吾好諗咁多 由吾識的人幫你諗應該會有用
加油呀 苦中一定有一點甜 在工作中找到快樂
勿忘初心 諗下你點解要做老師😉

引用:
原帖由 AnotherL 於 2020-1-7 05:22 PM 發表

加油呀 苦中一定有一點甜 在工作中找到快樂
勿忘初心 諗下你點解要做老師😉
冇話咩特別理由既又,只係覺得對住小朋友冇對住大人咁攻心計,可以唔洗面對辦公室政治咁咋

引用:
原帖由 tfortest 於 2020-1-7 04:49 PM 發表

所以黎呢度呻下

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]