• 瀏覽: 5,796
  • 回覆: 23
Del

熱賣及精選
引用:
原帖由 choopper 於 2020-1-2 10:43 AM 發表

朋友個老爸醫院走左, 佢女人唔去見佢外面最後一面, 呢D女人仲值唔值得一齊走下去?
【佢女人唔去見佢外面最後一面】?

我口臭 =\= 我冇道理!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 choopper 於 2020-1-2 10:43 AM 發表

朋友個老爸醫院走左, 佢女人唔去見佢外父最後一面, 呢D女人仲值唔值得一齊走下去?
朋友個爸爸走左
個老婆冇見,應該係老爺一面
咁原因係乜嘢?工作關係行唔開?
咁就要離婚?平時關係好差?

回覆 引用 TOP

引用:

朋友個老爸醫院走左, 佢女人唔去見佢外父最後一面, 呢D女人仲值唔值得一齊走下去?
1. 假設朋友是男,佢女人即是朋友的老婆,朋友老爸的身份,應該係佢老婆的"老爺",不是"外父"
2. 假設"佢女人唔去見佢外父最後一面"是正確,咁在醫院過世的應該是"朋友個老婆個老爸",不是"朋友個老爸"

在討論"呢D女人仲值唔值得一齊走下去"之前,不如先了解其實係邊個死左先?

引用:
原帖由 stevenfsh 於 2020-1-2 11:44 AM 發表

1. 假設朋友是男,佢女人即是朋友的老婆,朋友老爸的身份,應該係佢老婆的"老爺",不是"外父"
2. 假設"佢女人唔去見佢外父最後一面"是正確,咁在醫院過世的應該是"朋友個老婆個老爸",不是"朋友個老爸"

在討論"呢D女人仲值唔值得一齊走下去"之前,不如先了解其實係邊個死左先? ...
改左

生離死別好平常,見唔見最後一面其實都無咩所謂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 choopper 於 2020-1-2 11:51 AM 發表

改左
即係朋友太太無見自己爸爸最後一面。
一家唔知一家事,可能佢爸爸同佢關係唔好。離唔離婚,睇平時佢對屋企付出同埋小朋友係點。你朋友問得你,其實應該有其他野佢想分開

我家人走。另一半因為工作關係黎唔到,我都冇責怪

回覆 引用 TOP

sorry,edit唔到
唔見老爺最後一面就更加容易理解,因為本身個關係都唔close
請忽視我上一個回覆

回覆 引用 TOP

好彩有你開帖 否則真係吾知人哋吾見老爺最後一面係需要由你開帖 支持不斷更新報告

回覆 引用 TOP

依家啲人就係咁不知所謂

回覆 引用 TOP

老爺一定冇對女方屋企做過任何野,佢地一齊時已體弱多病,關係唔close 講得通但就一定冇對女方家人冇禮之類,我覺得自己老公個老豆就走,寧留在家都唔一齊去見一面係咪好過份? 我朋友呻時喊晒

醫院唔見, 出殯都見

回覆 引用 TOP

唔見咪唔見囉, 又唔係老豆

回覆 引用 TOP

呢個POST都好無聊, 人地個太太唔見老爺最後一面關你咩事啫? 樓主絕對係果D冇事生事/挑撥是非既三姑六婆~  定係個男人既小三, 走上黎搵人數正印既不是?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]