• 瀏覽: 2,743
  • 回覆: 11
個胃一直唔舒服,但只有一次真係想嘔(最後無嘔到)
有時起身覺得喉嚨食道有水浸住咁
餓耐啲好少少,食第一餐通常無乜事,晏咗儲埋多水多嘢食個肚就開始漲,晚餐食好少都漲到成個波咁頂住哂,幾個鐘之後先ur到少少胃氣
日日都係咁=,= 成日頂住搞到唔係好想食嘢
其實呢啲算唔算孕吐
呢個情況算係好定唔好

係咁,個個唔同,有D嘔得出,有D嘔唔出

為國為民,俠之大者

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 uckukuku 於 2019-12-31 06:36 PM 發表

餓耐啲好少少,食第一餐通常無乜事,晏咗儲埋多水多嘢食個肚就開始漲,晚餐食好少都漲到成個波咁頂住哂,幾個鐘之後先ur到少少胃氣
其實呢啲算唔算孕吐
呢個情況算係好定唔好 ...
唔一定要嘔出黎, 反胃個D都算
不過你呢種應該算好了, 唔嚴重
我阿嫂嘔足4個月, 後尾頂唔順先去睇醫生(唔明點解)
你可以試下紫蘇葉加砂仁焗水, 之前個中醫教落, 佢話輕症既可以緩解到
如果再唔得, 你又覺得好唔舒服, 就可以搵個中醫睇下調理返就食得到野

回覆 引用 TOP

作嘔都係...
食唔落野肚漲漲咁..
我有B 時會少食多餐同埋食下MATERNX 補充不同維他命

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 uckukuku 於 2019-12-31 06:36 PM 發表

其實呢啲算唔算孕吐
呢個情況算係好定唔好 ...
食咩嘔咩...連飲啖水都嘔。攪到個胃都痛埋....

回覆 引用 TOP

作嘔都算

回覆 引用 TOP

呢d情況好多媽媽都試過,
食唔到野可以飲媽媽奶當補充品既

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2020-3-1 01:53 AM 發表

呢d情況好多媽媽都試過,
食唔到野可以飲媽媽奶當補充品既
聽講媽媽奶好唔健康,好甜好肥

引用:
原帖由 小嬌子 於 2020-3-2 09:02 AM 發表

安嬰媽媽呢隻係低脂少甜,相對健康好多

我有左個多月都有咁嘅情況,長期想嘔,但又無嘔。。好辛苦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Terre2501 於 2020-3-2 09:59 AM 發表

安嬰媽媽呢隻係低脂少甜,相對健康好多
我都係飲呢隻,入佢地媽媽會有sampe拎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小嬌子 於 2020-3-2 09:02 AM 發表

我有飲惠c媽媽奶,低脂少甜唔係太肥

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]