• 瀏覽: 4,255
  • 回覆: 25
  • 追帖: 2
[隱藏]
夫妻共同生活久了感情慢慢進入到無趣嘅階段,然後漸漸趨向於平平淡淡期。如果冇愛情,婚姻系非常可驚嘅,所以如果想要保持夫妻之間嘅感情,就必須要讓愛情保鮮。


熱賣及精選
第一、要學會多進行溝通與交流

生活中溝通與交流系非常重要嘅,唔好用自己認為嘅方法去愛對方,或許他人根本就無法承受,多交流一下感情,就知對方心里喺想乜,也能更好地保持一段感情。還有,有些誤解及時交流與溝通嘅話,也會很容易解開誤解和心里嘅疙瘩,唔至於因誤解而惋惜分手。



回覆 引用 TOP

第二、唔好輕易地講分手

夫妻或情侶無論怎樣拗唔好輕易講分手,呢尤其系對女生嚟講,一次兩次嘅對方可能會在乎,可系講嘅次數多了,對方就唔會再拿分手嚟當一回事,或許會有一天佢厭倦了,同意了你嘅分手,就算你心里唔想分,嘴上講唔出嚟,到嗰時就無法拯救,畢竟講出去嘅話就像潑出去嘅水無法收回



回覆 引用 TOP

第三、學會發現對方嘅長處寬容自己嘅缺陷


喺愛情中一定要學會發現對方嘅長處,寬容對方的的缺陷,世界上冇十全十美嘅人,要學會接納和寬容對方。愛情並唔系幻想,只有通過不斷嘅磨合,咁才能令雙方更加相處融洽,咁才能讓愛情繼續發展下去。



回覆 引用 TOP

[隱藏]
第四、要學會進行自我肯定

通過對方可以發現自己嘅一些特質,如果自己有某些嘢自己都不法接受,咁就唔得指爾對方可以接受自己嘅缺點,從感情上嚟講系唔通嘅。所以,自我肯定可以帶嚟很多好處,其中之一就系喺感情上減少隔閡,咁會讓愛情帶嚟很多良好嘅循環。



回覆 引用 TOP

第五、要尊重對方嘅喜好

男人和女人所中意嘅嘢有所差咪,所以一定要尊重對方嘅喜好,適當地陪對方做一些佢中意嘅事情,咁可以令對方對你感激唔盡,作為回報佢也會做出一些舉動嚟讓你開心,只要兩個人喺一起系為了開心,所以多些一相互將就系應該訴。



回覆 引用 TOP

總而言之,夫妻之間相處,隨着時日嘅增加,感情也隨之變淡,如果雙方唔勤力經營愛情,咁感情會越嚟越趨向於平凡。所以,夫妻之間必須要為愛情保鮮,咁才可以令婚姻得以穩固。


回覆 引用 TOP

男人條撚嘅反應最實際!屌慣左同一隻雞就必定想要食其他,那怕是比自己果件更差都會覺得新鮮,


為理想而奮鬥,為成功而享受!
真係好難保鮮,明明已經變咗一件臘肉,點樣可以變番鮮肉。有心思的就好好將件臘肉煮成好味的菜式,兩公婆一齊有相同的心還好,是但一方冇心真係連感情都冇埋。


回覆 引用 TOP

[隱藏]
好難 愛情根本 唔可靠嘅東西


引用:
原帖由 價值 於 2019-12-29 06:08 PM 發表

好難 愛情根本 唔可靠嘅東西
認同!一段冇愛同對方心中冇你既婚姻最可悲!



首先,老公或老婆必須要忍讓,出軌或者有第二個已經係破壞緊。


回覆 引用 TOP

只有1個方法。三角關係。


引用:
原帖由 deitay 於 2019-12-30 01:47 PM 發表

只有1個方法。三角關係。
邊三角?



[隱藏]
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]