• 瀏覽: 2,429
  • 回覆: 13
  • 追帖: 1
本主題由 YanNessIsMe 於 2020-7-1 11:37 AM 關閉
請問各位師兄師姐,這粒一卡心型石值多少錢?3萬抵嗎?

熱賣及精選
引用:
原帖由 fredch 於 2019-12-24 06:14 PM 發表

師兄好好貴吓哦,地鋪看嗎?

引用:
原帖由 星臣 於 2019-12-24 08:28 PM 發表

師兄好好貴吓哦,地鋪看嗎?
是地舖。那大約值多少錢?

引用:
原帖由 fredch 於 2019-12-25 12:01 AM 發表

附件

CCD26ACE-C582-4E5E-AB05-17FA373887C4.png(360.97 KB)

2019-12-25 12:09 AM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fredch 於 2019-12-25 12:01 AM 發表

呢度好多人賣緊2萬頭

回覆 引用 TOP

花在中間石面, 唔係咁理想.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fredch 於 2019-12-24 06:14 PM 發表

這粒1卡E SI2 VG EX Meidum blue
淨度的crystal,好多集中在中間,應該幾有機會是黑點,同埋唔會eye clean啊,
加上有螢光,這粒石應該價值會更加便宜的。

其實買fancy shape的心石,更加要睇埋石形,但建議首先可以搵中間唔好咁多花先。
因為當女朋友細心睇的時候,睇到裏面好花,就唔係幾好了。

***以上價格只作參考,並非報價***
GIA 鑽石文憑持有人,用心交流,把我所知的都告訴您

Never underestimate what you can accomplish when you believe in yourself.

回覆 引用 TOP

呢粒可以嗎?$78000

色低, CUT唔好, 淨度低, 有螢光,  一卡以上的石買起碼要VS2, 只係大而無火彩, 不要買.

引用:
原帖由 宇宙進擊的婆仔 於 2020-1-2 07:49 PM 發表

呢粒可以嗎?$78000
邊有人會買哩D咁既可,又黃,又唔閃,得個大

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 amychiu 於 2020-1-2 11:19 PM 發表

色低, CUT唔好, 淨度低, 有螢光,  一卡以上的石買起碼要VS2, 只係大而無火彩, 不要買.
收到,多謝意見!

回覆 引用 TOP

朋友用$15000轉售了一顆鑽石我,1.14ct L 3ex none GIA 1179978135, 這個价錢純粹買來做戒指粗帶ok 嗎?我用10倍鏡見到有1點黑點,我門外漢用肉眼見不到。同埋好閃的,請問可以接受嗎?謝謝回覆。

引用:
原帖由 後天難吃的樓主 於 2020-1-3 05:41 AM 發表

朋友用$15000轉售了一顆鑽石我,1.14ct L 3ex none GIA 1179978135, 這個价錢純粹買來做戒指粗帶ok 嗎?我用10倍鏡見到有1點黑點,我門外漢用肉眼見不到。同埋好閃的,請問可以接受嗎?謝謝回覆。 ...
$15000這個價不能要求高, 你又話肉眼見好閃, 粗帶很OK的.
另外, 你話過有$78000可以用來買? 其實都可以買粒幾好的一卡石. 只是唔要求好大粒.

引用:
原帖由 amychiu 於 2020-1-3 07:06 AM 發表

$15000這個價不能要求高, 你又話肉眼見好閃, 粗帶很OK的.
另外, 你話過有$78000可以用來買? 其實都可以買粒幾好的一卡石. 只是唔要求好大粒.
謝謝回覆😊

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]