• 瀏覽: 5,303
  • 回覆: 33
記得以前都係是旦用開既洗面搽面,塊面都唔會點樣有紋同皮膚唔好,反而而家洗喺塊面度嘅錢越來越多,買嘅精華差唔多支支都係大brand,睇落仲殘過以前...皺紋鬆弛啦好似都出晒黎咁,其實係咪根本唔使用咁貴既野呢…

緊係啦,十八廿二就話清水洗面都可以又firm又彈XD

年紀先係重點

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iamandy117 於 2019-12-24 12:37 PM 發表

記得以前都係是旦用開既洗面搽面,塊面都唔會點樣有紋同皮膚唔好,反而而家洗喺塊面度嘅錢越來越多,買嘅精華差唔多支支都係大brand,睇落仲殘過以前...皺紋鬆弛啦好似都出晒黎咁,其實係咪根本唔使用咁貴既野呢… ...
你有無聽過人體幹細胞精華?唔同其他品牌只係用動物或植物幹細胞!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iamandy117 於 2019-12-24 12:37 PM 發表

睇落仲殘過以前...皺紋鬆弛啦好似都出晒黎咁… ...
呢啲同夜瞓、壓力、飲食、紫外線等關係較大,唔係一般護膚品可以解決

同意

回覆 引用 TOP

有時都要配合內服調。去看看中醫或研究下supplement

回覆 引用 TOP

貴...唔一定啱自己用, 要揀啱自己膚質
同埋一到咁上下年紀, 身層代謝慢佐
要出去做下保濕導入, HIFI 無針埋線個啲緊緻提升Facial

老咗膠原蛋白跌得勁快,
有時都冇辦法,係要做機先keep到,唔想自暴自棄就要努力下

引用:
原帖由 ar_s 於 2019-12-27 11:39 AM 發表

要出去做下保濕導入, HIFI 無針埋線個啲緊緻提升Facial
係嫁,唔一定貴=好有用
所以都唔洗話花太多錢買好多好貴既精華

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Oh_happy 於 2019-12-24 02:02 PM 發表

緊係啦,十八廿二就話清水洗面都可以又firm又彈XD
唉,而家至衰唔係呢,我努力搽野洗面都係無咩用

引用:
原帖由 stonelady 於 2019-12-26 10:23 AM 發表

呢啲同夜瞓、壓力、飲食、紫外線等關係較大,唔係一般護膚品可以解決
可能壓力都好有影響,有無話應該點tune?我驚救唔番喳,要返工都無咩計

引用:
原帖由 ar_s 於 2019-12-27 11:39 AM 發表

我自己就係混合皮膚,有時會敏感
天氣問題...
你係咪指hifu?有聽人講過,但呢D有用?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 犯法呀 於 2019-12-27 12:39 PM 發表

老咗膠原蛋白跌得勁快,
有時都冇辦法,係要做機先keep到,唔想自暴自棄就要努力下
咁你一般係做咩機,同平時會做啲咩keep嫁
大家交流下

引用:
原帖由 iamandy117 於 2019-12-30 12:40 PM 發表

咁你一般係做咩機,同平時會做啲咩keep嫁
大家交流下
反而我大brand護膚品就唔算話好多既,主要我一年做一次機都firm翻鬆弛左既肉好多嫁啦,加平時早少少瞓,多啲飲膠質多既湯水
呢啲習慣keep住做自然keep得好,我老公細過我啲人都唔覺嫁

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]