• 瀏覽: 20,920
  • 回覆: 19
  • 追帖: 1
問吓大家44歲還有機會自然懷孕嗎?定要做人工受孕?

引用:
原帖由 開心一家人 於 2019-12-23 03:11 PM 發表

測排卵試紙,半年都不中就人工。
明白,見網上話人工都唔係百分百保証有bb

引用:
原帖由 地獄豐滿的老闆 於 2019-12-24 04:14 PM 發表

唔使啊,我一個表姐46歲了自然懷孕還順產。
真是幸運呢!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 TM11 於 2019-12-25 10:35 AM 發表

有m到就有架啦!係想生就快啦!唔好再諗咁多野啦
多謝鼓勵

引用:
原帖由 mando 於 2019-12-25 11:36 AM 發表

過來人身份,搵到個醫生由打電話到見面,起碼2、3個月,之前又要做一些測試又整你兩三個月,準備谷卵抽要兩三個月,頭搭尾起碼1年,要成功起碼兩三次,又 整你差唔多半年。過40我理解成功機會率少於30,但當然大前提女仕身體好,無其他問題。機會一定有,問題你能做多少次?有多少時間及金錢? ...
所以現在睇中醫調理身體先,再試人工受孕

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mando 於 2019-12-25 11:36 AM 發表

過來人身份,搵到個醫生由打電話到見面,起碼2、3個月,之前又要做一些測試又整你兩三個月,準備谷卵抽要兩三個月,頭搭尾起碼1年,要成功起碼兩三次,又 整你差唔多半年。過40我理解成功機會率少於30,但當然大前提女仕身體好,無其他問題。機會一定有,問題你能做多少次?有多少時間及金錢? ...
之前睇過西醫,話抽卵一次得5-8隻,要至少20隻以上再做人工受孕,可能得一兩隻成功。即是要做抽卵4-5次。一次費用十萬😩

遲來的緣份所以現在才有機會諗😅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 酒店含情的回覆 於 2019-12-25 01:33 PM 發表

大陸前幾年允許「二胎」
好多四十多歲生寶寶
風險系要大些
上次係私家醫院都見幾個大陸大肚女人嚟覆診

回覆 引用 TOP

不是懷第二胎是容易過第一胎嗎?

回覆 引用 TOP

找到一個夾既中醫師好緊要

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2019-12-25 05:41 PM 發表

當然有,問醫生了解吓。
西醫話可以用自己卵子或唔介意可用人哋卵子受精懷孕

回覆 引用 TOP

所以要睇中醫調理囉

引用:
原帖由 bigasss 於 2019-12-26 01:40 PM 發表

中醫可以處理到'宮冷'嘅問題,但唔會睇完之後,就變咗李珊珊
點解呢?

引用:
原帖由 高大理性的魚蛋 於 2019-12-27 10:16 AM 發表

去台灣啦,又平啲,同埋台灣有些專做高齡
都有留意,有一間叫送x鳥公司。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kikileung777 於 2019-12-28 12:25 AM 發表

我都今年42了,想知係唔係好難中 有咩方法?
有冇睇西醫check吓卵泡多唔多呀? 個醫生話多就打催卵針會好,生卵多就可取多點

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]