• 瀏覽: 3,130
  • 回覆: 14
本主題由 YanNessIsMe 於 2020-7-1 11:37 AM 關閉

熱賣及精選
一般般。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 焦急大雞翼 於 2019-12-21 12:52 AM 發表

整體來說你咁叻囉,搵到偽1卡鑽石,有1卡重量冇1卡的實,台面和直徑末到標準,至於品質都很差,Natural過大,1卡最好有VS2較好,邊間店比D咁的貨式你,末買放棄啦!上網搵間口碑店買囉。

Natural天然面,意思是粒石已經打磨仍然保留原石的岩岩巉巉表面,如果石面有Natural天然面,我就接受唔到,如果石底而且少的話就可以考慮囉!

引用:
原帖由 bobojit 於 2019-12-21 12:25 PM 發表

整體來說你咁叻囉,搵到偽1卡鑽石,有1卡重量冇1卡的實,台面和直徑末到標準,至於品質都很差,Natural過大,1卡最好有VS2較好,邊間店比D咁的貨式你,末買放棄啦!上網搵間口碑店買囉。

Natural天然面,意思是粒石已經打磨仍然保留原石的岩岩巉巉表面,如果石面有Natural天然面,我就接受唔到,如果石底而且少的話就可以考慮囉! ...
偽1卡姐係假石?

引用:
原帖由 焦急大雞翼 於 2019-12-21 12:28 PM 發表

偽1卡姐係假石?
只有重量到標準,直徑和台面之類末夠班,1卡拉又跳價,冇1卡標準,收1卡的價錢,你話是不是偽1卡。

引用:
原帖由 bobojit 於 2019-12-21 12:42 PM 發表

只有重量到標準,直徑和台面之類末夠班,1卡拉又跳價,冇1卡標準,收1卡的價錢,你話是不是偽1卡。
呢粒鑽石應該幾錢買到?

引用:
原帖由 焦急大雞翼 於 2019-12-21 12:48 PM 發表

呢粒鑽石應該幾錢買到?
價錢方面沒有資料好難講合唔合理,因為鑽石放在那類型店舖價錢波幅頗大,好難一概而論,你自己最好放價錢上來和什麼類型店鋪才知道有無俾人搵笨囉!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 焦急大雞翼 於 2019-12-21 12:48 PM 發表

呢粒鑽石應該幾錢買到?
末買放棄啦

引用:
原帖由 bobojit 於 2019-12-21 12:54 PM 發表

末買放棄啦

引用:
原帖由 焦急大雞翼 於 2019-12-21 12:55 PM 發表

什麼類型店

引用:
原帖由 bobojit 於 2019-12-21 12:58 PM 發表

什麼類型店
大品牌

引用:
原帖由 焦急大雞翼 於 2019-12-21 12:59 PM 發表

大品牌
你未答其實買了未。

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

五萬九就真係貴咗D,其實想要來親下衫,又要靚又想投資無咁大,不如考慮人造鑽,是新野來,六份一價錢,硬度,閃度和淨度和天然鑽都一樣!只是生產方式不同
一卡有証書,唔使一萬!
有很多報導都話,人造鑽好快取代天然鑽,而且天然鑽價錢都因為人造鑽開始得稱來而一路下滑

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]