• 瀏覽: 17,432
  • 回覆: 112
老豆岩岩過身唔夠10日,我媽好似唔多傷心咁,係醫院返家,即刻掉晒我老豆用過既枕頭,被同床單,仲有心情換床單,我己經喊到嘢都食唔落..... 之後佢問老豆比咗啲咩遺物我,仲知道值幾錢,我話無價寶我唔會賣,老豆話比我隻錶都比我媽攞埋,但唔戴當廢鐵,我話比個錶盒佢入好,又話唔好唔要,真係好浪費我老豆心機。跟住又話我返黎搶佢家產,佢心態真係好恐怖。

你媽媽好似視你爸爸死是她的解脫,
好似有D野屈左心內好耐

引用:
原帖由 streethunter380 於 2019-12-16 09:30 發表

你媽媽好似視你爸爸死是她的解脫,
好似有D野屈左心內好耐
我都覺得,走完那天返屋企,佢仲有心情煮飯同食嘢... 我媽好唔抵得我老豆比遺物我,其實都係兩隻錶,賣出去唔值錢,但我媽唔戴錶仲話掉落海都唔會益我,真係老豆一死睇穿晒佢係咩人。

過分

下,係親生媽媽?

天下有兩難:登天難,求人更難。

天下有兩苦:黃連苦,貧困更苦。

人間有兩險:山高險,人心更險。

人間有兩薄:春冰薄,人情更薄。

知其難,守其苦,測其險,忍其薄。

回覆 引用 TOP

我啊叔有句名言。女人最喜歡打下半場。陰陰濕濕。所以有時男人都好可憐。雖然我唔知你男定女

引用:
原帖由 契家佬洩2 於 2019-12-16 04:32 AM 發表

老豆岩岩過身唔夠10日,我媽好似唔多傷心咁,係醫院返家,即刻掉晒我老豆用過既枕頭,被同床單,仲有心情換床單,我己經喊到嘢都食唔落..... 之後佢問老豆比咗啲咩遺物我,仲知道值幾錢,我話無價寶我唔會賣,老豆話比我隻錶都比我媽攞埋,但唔戴當廢鐵,我話比個錶盒佢入好,又話唔好唔要,真係好浪費我老豆心機。跟住又話我返黎搶佢家產,佢心態真係好恐怖。 ...
應該系生活得唔开心一路都

回覆 引用 TOP

隻錶係DAYTONA定係金勞呀?

冷靜觀察、穩住陣腳、沉著應付、韜光養晦
善於守拙、決不當頭、抓住機遇、有所作為

睇開d啦,你而家先睇穿,你地關係都麻麻。

古人話"天下無不是之父母"喎。我諗古人識嘅父母一定唔慌多得去邊。
希望樓主能夠堅強多一點。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 契家佬洩2 於 2019-12-16 09:34 AM 發表

我都覺得,走完那天返屋企,佢仲有心情煮飯同食嘢... 我媽好唔抵得我老豆比遺物我,其實都係兩隻錶,賣出去唔值錢,但我媽唔戴錶仲話掉落海都唔會益我,真係老豆一死睇穿晒佢係咩人。 ...
你媽唔憎你?
1,憎你老豆。
2,憎你。
3,憎你同你老豆。
4,憎你同你老豆關係。
你覺得?

嘩!咁樣真係自己吾好諗咁多 唯有即刻開帖先得 記得不斷更新報告 以後有乜事都要開帖 開帖一定有幫助

引用:
原帖由 工廠男 於 2019-12-16 23:33 發表

你媽唔憎你?
1,憎你老豆。
2,憎你。
3,憎你同你老豆。
4,憎你同你老豆關係。
你覺得?
4樣都有,人一走就發晒出黎啦!

引用:
原帖由 香港年輕人 於 2019-12-16 16:19 發表

過分
我都忍到咁多年,我老豆仲勁忍咗幾十年

引用:
原帖由 yiyiallall 於 2019-12-16 18:36 發表

隻錶係DAYTONA定係金勞呀?
係舊款式柏德非臘

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]