• 瀏覽: 7,874
  • 回覆: 45
如題,如老公忘記,你吔會不會很怒呢?🤔

熱賣及精選
會,然後佢生日扮唔記得

引用:
原帖由 電梯花色香腸 於 2019-12-15 03:49 PM 發表

你應該生日前早幾日
問下佢想怎樣慶祝你生日麻

引用:
原帖由 cremedecacao 於 2019-12-15 05:06 PM 發表

會,然後佢生日扮唔記得
係味講真嫁 唔使被逼慶祝 教下我啦唔該

引用:
原帖由 乜費 於 2019-12-15 05:18 PM 發表

你應該生日前早幾日
問下佢想怎樣慶祝你生日麻
到我生日叫佢唔好慶祝 老婆又玩慶祝 甘點能樣先?

引用:
原帖由 necro123 於 2019-12-15 07:32 PM 發表

到我生日叫佢唔好慶祝 老婆又玩慶祝 甘點能樣先?
呢點明白
男不太喜歡慶祝
鐘意簡單過渡
但她永遠覺得一定要慶祝你生日
其實是愛你 尊重你的一種
水箭龜師傅 勿勞氣平常心鴉

引用:
原帖由 乜費 於 2019-12-15 07:49 PM 發表

呢點明白
男不太喜歡慶祝
鐘意簡單過渡
但她永遠覺得一定要慶祝你生日
其實是愛你 尊重你的一種
水箭龜師傅 勿勞氣平常心鴉
...
慶祝要納妾嫁喎 甘係味要慶祝先
個故事講水箭龜好多老婆 我有冇機會先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 necro123 於 2019-12-15 07:30 PM 發表

係味講真嫁 唔使被逼慶祝 教下我啦唔該
我講緊我老公唔記得我堅會嬲喎,跟住佢生日就會扮唔記得由得佢自己過。事實上,我每年最少都收2,3次花,但食飯就唔一定必須嗰日,因平時一星期總有兩次出街食,情人節,母親節,生日,結婚記念,再加聖誕節,個女生日仲要搞party, 邊慶祝得咁多,不過我老公生日我一定訂蛋糕,煮鮑魚佢食,仲有龍虾伊面。所以有d野你識做時佢都會識做,唔慶祝嗰d真係毫無情趣,日日都過一樣既日子所以平淡無奇,感情唔方好囉。與其話要被迫慶祝,不如感恩有呢一種機會可以慶祝。我媽己經唔記得我生日囉⋯⋯以前都會叫我自己煮碗麵食,被遺忘既感覺一d都唔好受。

引用:
原帖由 cremedecacao 於 2019-12-15 09:01 PM 發表

我講緊我老公唔記得我堅會嬲喎,跟住佢生日就會扮唔記得由得佢自己過。事實上,我每年最少都收2,3次花,但食飯就唔一定必須嗰日,因平時一星期總有兩次出街食,情人節,母親節,生日,結婚記念,再加聖誕節,個女生日仲要搞party, 邊慶祝得咁多,不過我老公生日我一定訂蛋糕,煮鮑魚佢食,仲有龍虾伊面。所以有d野你識做時佢都會識做,唔慶祝嗰d真係毫無情趣,日日都過一樣既日子所以平淡無奇,感情唔方好囉。與其話 ...
我好記得太太生日 亦會慶祝 但有冇計可以令佢唔幫我慶祝 其實我覺得好煩 仲煩左十幾年

其實女人都係會重視生日同結婚週年,覺得老公仲有情趣同重視自己。最緊要係陪伴就算簡單一餐也好。所以男人們一年最重要的日子請記得啊。😌

回覆 引用 TOP

喱啲咁瑣碎嘅事,記嚟做乜!

回覆 引用 TOP

我無咩所謂
我地拍拖紀念日加結婚7週年
呢8年黎我無一年係記得
年年過哂之後我地都係得啖笑
之後講句
頂~又唔L記得添就完場😂😂😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 necro123 於 2019-12-15 09:36 PM 發表

我好記得太太生日 亦會慶祝 但有冇計可以令佢唔幫我慶祝 其實我覺得好煩 仲煩左十幾年
一年一次都煩?佢安排d節目好長好多野做嗎?例如晨早起身由九龍行到中環?都係食餐飯啫⋯⋯你係咪過生日都要食飯咖啦,
不過女人有時係會多咗,例如想買禮物會問你想要咩⋯⋯去食飯會問你想食咩⋯⋯呢個就冇辦法要佢自己get到,其實都係以其人之道還其人之身。等佢感同身受就會無咁煩。我同老公十幾年都係咁過,而家佢同個女一齊過都唔知幾開心。

引用:
原帖由 cremedecacao 於 2019-12-16 05:36 AM 發表

一年一次都煩?佢安排d節目好長好多野做嗎?例如晨早起身由九龍行到中環?都係食餐飯啫⋯⋯你係咪過生日都要食飯咖啦,
不過女人有時係會多咗,例如想買禮物會問你想要咩⋯⋯去食飯會問你想食咩⋯⋯呢個就冇辦法要佢自己get到,其實都係以其人之道還其人之身。等佢感同身受就會無咁煩。我同老公十幾年都係咁過,而家佢同個女一齊過都唔知幾開心。 ...
我想放我一日假唔好煩我 佢會拉埋成堆人同我慶祝 事後我有同佢講唔好搞甘多野 但明年....算啦 吊泥都晒氣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 電梯花色香腸 於 2019-12-15 15:49 發表

咪提下lor, 唔提,佢又忘記左,你必然唔開心
提左,最少有餐食,有得開心下

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]