• 瀏覽: 24,141
  • 回覆: 149
  • 追帖: 3
好唔開心,其實都接受咗現實...要分開, 拖拉咗半年有多, 真係一齊太耐本身都已冇愛情變為家人般的感情。
以為自己嘅過渡期已經過咗大半, 其實知道自己逃避緊根本就放唔低。
知道結局係完了的,日子就如在倒數, 亦知道要愛錫自己 ,唔好老公為主,要堅強加油,知唔值得留戀,要重新出發先係對自己係最好,耐何還是覺得好痛,好矛盾呀 😭😭
呢幾日心情超差, 想扮冇嘢家人都睇得出係強顏歡笑 ,已經幾個月冇上討論區, 睇到好多離婚嘅post, 見到好多女士可以好堅強可以好撇脫。
唉!點解自己做唔到,咁無用咁懦弱😭😭
經常都眼光光瞓唔到, 未瞓得著純粹呻下,謝謝

熱賣及精選
冇辦法啦 唯有開帖 不斷更新報告 以後有乜事也開帖吧 開帖有幫助

回覆 引用 TOP

正向啲諗,幾多人為左唔同既理由,守住有名無實,甚至互相討厭既婚姻?應該要高興生於現今社會,離婚不再等同棄婦,社會為失姻的人準備左個鹽樽,就等人自己放返啲鹽入去。

樓主點都應該有掉過鞋,一對你好鍾意,到依家都成日著既鞋,到要掉,都唔會毫無感覺,尤其仲味有新鞋等住開。

唔好任由時間溜走,攞晒的鞋出黎,逐對襯,逐對諗,無間空,為咩要留呢對呢?

有間時就上香討,有啲好心既,日日出膠PO,又有啲有心既,日日神回妙答,笑笑下放鬆左就可以瞓得着。

PS 要食飯呀,無力點買新鞋呀~

點解要分開,是誰有第三者

回覆 引用 TOP

師姊妹,已經半年,其實有啲人要多啲時間,我有朋友同我講過,重新投入另一段感情可以快一點復原,當然開唔開心另計,但個心會有啲另外的事諗下,唔使集中諗前夫!

仲有我個人覺得要轉換環境!呢樣嘢我自己覺得好重要,因為當你去的地方都有你們兩人的身影,係絕不能唔諗!

如果後生,有儲蓄,工作假期係好選擇,可增廣見聞,重新出發!

坦白說,我之前本來諗住會同老公分開,我都已經睇定晒啲課程、之前一直想學想做但做唔到,呢個時候可以比自己學了!比自己從新開始出發!只要有自己想做的事,就可以分散注意力,唔諗甘多,越來越小!

加油,呢一關無人幫到你,你要自己走出來!

打多了!請見諒!

引用:
原帖由 炎夏狂野的雞翼 於 2019-12-12 10:31 AM 發表

師姊妹,已經半年,其實有啲人要多啲時間,我有朋友同我講過,重新投入另一段感情可以快一點復原,當然開唔開心另計,但個心會有啲另外的事諗下,唔使集中諗前夫!

仲有我個人覺得要轉換環境!呢樣嘢我自己覺得好重要,因為當你去的地方都有你們兩人的身影,係絕不能唔諗!

如果後生,有儲蓄,工作假期係好選擇,可增廣見聞,重新出發!

坦白說,我之前本來諗住會同老公分開,我都已經睇定晒啲課程、之前一直想學想做但做 ...
謝謝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2019-12-12 08:05 AM 發表

正向啲諗,幾多人為左唔同既理由,守住有名無實,甚至互相討厭既婚姻?應該要高興生於現今社會,離婚不再等同棄婦,社會為失姻的人準備左個鹽樽,就等人自己放返啲鹽入去。

樓主點都應該有掉過鞋,一對你好鍾意,到依家都成日著既鞋,到要掉,都唔會毫無感覺,尤其仲味有新鞋等住開。

唔好任由時間溜走,攞晒的鞋出黎,逐對襯,逐對諗,無間空,為咩要留呢對呢?

有間時就上香討,有啲好心既,日 ...
謝謝

回覆 引用 TOP

老公

回覆 引用 TOP

搵份工作打發時間,人會比較好

回覆 引用 TOP

離婚唔代表世界末日可能放手之後可以找到更好希望樓主加油

回覆 引用 TOP

都差咗超過半年啦, 可能做好曬所有手續之後突然間放低曬啦

引用:
原帖由 69gogo 於 2019-12-12 12:43 PM 發表

都差咗超過半年啦, 可能做好曬所有手續之後突然間放低曬啦
未做呀~想佢回頭㗎

引用:
原帖由 孔雀石綠999 於 2019-12-12 01:02 PM 發表

未做呀~想佢回頭㗎
之前你好清醒,佢係個仆街, 想同佢離婚。 而家又諗返轉頭, 想佢回頭。
佢都玩女人搵到唔返屋企, 你覺得你仲有乜嘢值得佢回頭。

引用:
原帖由 孔雀石綠999 於 2019-12-12 01:59 AM 發表

好唔開心,其實都接受咗現實...要分開, 拖拉咗半年有多, 真係一齊太耐本身都已冇愛情變為家人般的感情。
以為自己嘅過渡期已經過咗大半, 其實知道自己逃避緊根本就放唔低。
知道結局係完了的,日子就如在倒數, 亦知道要愛錫自己 ,唔好老公為主,要堅強加油,知唔值得留戀,要重新出發先係對自己係最好,耐何還是覺得好痛,好矛盾呀 😭😭
呢幾日心情超差, 想扮冇嘢家人都睇得出係強顏歡笑 ,已經幾個月冇上討 ...
我都是,你想既可以一齊傾下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 69gogo 於 2019-12-12 01:10 PM 發表

之前你好清醒,佢係個仆街, 想同佢離婚。 而家又諗返轉頭, 想佢回頭。
佢都玩女人搵到唔返屋企, 你覺得你仲有乜嘢值得佢回頭。
知道佢衰,就係咁樣拖拉咗半年 ,但20年情真的很痛很難放下😣

提示:支持鍵盤翻頁左 右