• 瀏覽: 3,063
  • 回覆: 20
見網上好多資料話其實避孕藥成功避孕率高過避孕套,咁係唔係食藥就唔駛戴套?好混亂

事緣平時男友都有戴,但係我諗緊今次聖誕去旅行好唔好試下唔戴,想試下避孕藥

熱賣及精選
再叫男友去做結紮手術,咁就萬無一失啦

引用:
原帖由 櫻花正開 於 2019-12-11 11:25 PM 發表

見網上好多資料話其實避孕藥成功避孕率高過避孕套,咁係唔係食藥就唔駛戴套?好混亂

事緣平時男友都有戴,但係我諗緊今次聖誕去旅行好唔好試下唔戴,想試下避孕藥 ...
1.避孕藥>用黎避孕
2.安全套>用黎避病
用藥唔用套 避孕唔避病

引用:
原帖由 櫻花正開 於 2019-12-11 11:25 PM 發表

事緣平時男友都有戴,但係我諗緊今次聖誕去旅行好唔好試下唔戴,想試下避孕藥 ...
性病就會送比你

回覆 引用 TOP

避孕藥成功率係高d, 但係戴套唔係為咗避孕,係為減低性病風險多d

why not both,所有避孕方法都唔係100%,兩樣做齊,雙重保險

引用:

食左戴乜鬼套!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 subming 於 2019-12-12 02:09 AM 發表

再叫男友去做結紮手術,咁就萬無一失啦
切埋2粒重惦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 灰色貓奴 於 2019-12-12 09:36 PM 發表

why not both,所有避孕方法都唔係100%,兩樣做齊,雙重保險
錯,唔做一定避到!

回覆 引用 TOP

女仔人家要識得保護自己,戴唔戴套都最好自己食避孕藥起碼打左底先!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vanvan你好嗎 於 2019-12-12 05:46 PM 發表

避孕藥成功率係高d, 但係戴套唔係為咗避孕,係為減低性病風險多d
同埋有沒邊隻避孕藥推薦?我唔係好熟....

最方便就系戴套啦。。防毒又能备孕。。

Oman~

回覆 引用 TOP

性教育推行多年
但港人呢方面嘅認知堅係

I am too attached to Chelsea. My blood is blue and it won't change....."

回覆 引用 TOP

想比人中出,真曳曳

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 留金對月 於 2019-12-12 09:48 PM 發表

錯,唔做一定避到!
一係口爆屎眼爆囉

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]