• 瀏覽: 9,106
  • 回覆: 62
唔知大家有冇同感呢?
我自己就覺得冬天去旅行好麻煩
要帶既衫又多又厚,護膚品都要帶多幾樣
未出發就已經爆gip…
所以我都真係唔多願意冬天去旅行
但男朋友又話想年底去玩下
唉,諗起又要執gip真係頭都大埋...

熱賣及精選
睇下去邊到啦.

回覆 引用 TOP

有42吋長腿, 真係32吋GIP都爆...
如果有42吋GIP就好啦

去啲熱嘅地方咪得囉

引用:
原帖由 畀多次機會老細 於 2019-12-12 11:16 AM 發表

去啲熱嘅地方咪得囉
今次去日本呀,個邊凍到震

回覆 引用 TOP

我都好煩冬天去旅行執gip
唔想帶咁多衫,但又唔想日日都同一個look喎
帶帶下就已經冇咗半個gip既位

我通常求其帶幾件禦寒衣物
之後去到至買
否則未出發先爆喼好無癮😅😅😅

正常啦,女仔去旅行帶既嘢本身就比較多
淨係護膚品同化妝品都已經兩袋啦
如果去日本韓國化妝品我會帶得少d,可以即買即用,但skincare就點都帶返平時用開既,費事搞到皮膚過敏啦!

引用:
原帖由 咸蛋黃加咸蛋 於 2019-12-11 06:56 PM 發表

唔知大家有冇同感呢?
未出發就已經爆gip…
唉,諗起又要執gip真係頭都大埋... ...
北海道冇雪
冇甘浪漫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mimi_cc 於 2019-12-12 12:15 PM 發表

我通常求其帶幾件禦寒衣物
之後去到至買
否則未出發先爆喼好無癮😅😅😅
我都有諗過咁,不過又怕到時買唔到鐘意既,唔想為買而買

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mallwong 於 2019-12-12 12:54 PM 發表

如果去日本韓國化妝品我會帶得少d,可以即買即用,但skincare就點都帶返平時用開既,費事搞到皮膚過敏啦! ...
我都係呀,試過帶d sample搞到過敏
玩都玩得唔盡興,又冇得影靚相

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 金翅BK鳥 於 2019-12-12 12:10 PM 發表

我都好煩冬天去旅行執gip
唔想帶咁多衫,但又唔想日日都同一個look喎
帶帶下就已經冇咗半個gip既位
咪就係,我都仲煩緊帶邊d衫去,要睇下邊d可以重複咁襯

引用:
原帖由 咸蛋黃加咸蛋 於 2019-12-12 01:54 PM 發表

咪就係,我都仲煩緊帶邊d衫去,要睇下邊d可以重複咁襯
我也是煩惱這個問題,冬天衫又厚,大家有冇咩好方法?

引用:
原帖由 咸蛋黃加咸蛋 於 2019-12-11 06:56 PM 發表

唔知大家有冇同感呢?
未出發就已經爆gip…
唉,諗起又要執gip真係頭都大埋... ...
去新加坡

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mallwong 於 2019-12-12 12:54 PM 發表

如果去日本韓國化妝品我會帶得少d,可以即買即用,但skincare就點都帶返平時用開既,費事搞到皮膚過敏啦! ...
冇錯,所以都唯有盡量精簡d
我上個月去旅行護膚品就淨係帶咗幾包洗面同保濕精華sample,仲有一罐差唔多用曬既snail white面霜,果幾日用埋就dum咗,唔洗再拎返黎~

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]