• 瀏覽: 20,621
  • 回覆: 279
  • 追帖: 4
有無諗過你唔係爸爸呢

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 5173519 於 2019-12-10 10:38 AM 發表

我們兩個都係30出頭,事業還算OK,女朋友屬於專業人士,兩者收入尚算OK。
最近家人為了退休生活好一點,換了環境好一點的私樓,然而供樓壓力落在我身上,每月雖有儲蓄但所剩無幾。

我們偶然有性行為,上月中試過一次沒有使用安全套,但只維持幾秒之後便帶回安全套繼續發生性行為了。
近日女朋友月經遲了近兩星期,我有點擔心懷疑她有了BB,我亦有暗示我暫時不計劃有小朋友,需要時間慢慢考慮並計劃組織家庭等 ...
30歲都打算唔要BB住 因住到時想生都生唔出

回覆 引用 TOP

賤格

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 5173519 於 2019-12-10 10:38 AM 發表

我們兩個都係30出頭,事業還算OK,女朋友屬於專業人士,兩者收入尚算OK。
最近家人為了退休生活好一點,換了環境好一點的私樓,然而供樓壓力落在我身上,每月雖有儲蓄但所剩無幾。

我們偶然有性行為,上月中試過一次沒有使用安全套,但只維持幾秒之後便帶回安全套繼續發生性行為了。
近日女朋友月經遲了近兩星期,我有點擔心懷疑她有了BB,我亦有暗示我暫時不計劃有小朋友,需要時間慢慢考慮並計劃組織家庭等 ...
樓主,你都好仆街,連自己的骨肉都可以唔要
你早啲死開,不要在地球生存。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 5173519 於 10-12-2019 10:38 發表

既然未接受到有小朋友,為何不用套呢?幾秒也有風險的。既然冇用,就負起這幾秒舒服的責任吧!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 5173519 於 2019-12-10 11:23 AM 發表

結婚OK,再吃力D另外置業都OK,但我唔想咁早有小朋友,心態上未有呢個準備。
落仔對你當然冇任何影響,但女方影響就好大,心理及生理上都係,有機會張來無法生育,吃力又如何,要做有責任男人!

回覆 引用 TOP

有仔趁嫩生

回覆 引用 TOP

你老味,玩就識玩,正人渣。

回覆 引用 TOP

路過看來幾真不似膠,我可以好肯定回答樓主,若你是真愛女方,就和她結婚吧,然後把孩子生下來(若ck了是真的話)

我這回覆絕對沒有任何道德上的判決,而是從你們的心理層面著想,若你決定落了孩子,你們的人生將會蒙上一層厚厚的陰影,甚至可以說將會成為終生的遺憾,而這心理陰影將會毀了你們的一生,所以請再三思

回覆 引用 TOP

兩個巳經30歳人,都唔想生,無就話者,有了就快D生

你所寫出來的想法只是你自已個人想法,你好自私.
你個BB不只是屬於你自己ー個,對方呢,還有雙方的家人.
你好自私

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 5173519 於 2019-12-10 11:12 發表

女朋友唔想檢查,話無必要。可能佢對於我暫時唔想要小朋友既想法感到反感。
我而家左右做人難咁...
咁你又係pk D嘅,係我我都會嬲

OooMg@

回覆 引用 TOP

仆街

回覆 引用 TOP

死撚咗佢啦你

回覆 引用 TOP

會唔會唔係你㗎

人一黃,  變蟑螂

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右