• 瀏覽: 5,458
  • 回覆: 51
屋企2老已經64 媽都62
因為爸臨老唔生性 玩偷食 仲要同小三旅行偷食斷正
個女即是我妹 又係唔生性 求其搵左個男人就結婚 一早屋企勸佢唔聽 呢個男既成個老同咁  仲唔返屋企訓 失埋聯絡 結果返屋企已經有左bb 係奶奶屋企住又唔夾 要返黎2老收留佢 仲離左婚 都算 最慘爸同呢個妹好冇用 性格自閉 出街會好驚 樣樣要照顧周到 冇左媽係連飯都唔會食果隻
最近 媽愈來愈愈多怨言啦 我好明白 佢呢個年齡應該退休啦 仲要照顧埋個孫同我妹 全年冇休 我有諗 我幫唔到佢咩手 只可以我自己搬走減少佢煩惱 我又唔須要聽佢埋怨 我妹就一定唔會搬 話冇錢 而且性格自私佢話佢同事唔使比家用 我覺得佢好過份 咁大個人自己做野負責返 冇人欠佢的

引用:
原帖由 Liz_Liz 於 2019-12-9 05:41 PM 發表

個女即是我妹 又係唔生性 求其搵左個男人就結婚 一早屋企勸佢唔聽 呢個男既成個老同咁  仲唔返屋企訓 失埋聯絡 結果返屋企已經有左bb 係奶奶屋企住又唔夾 要返黎2老收留佢 仲離左婚 都算 最慘爸同呢個妹好冇用 性格自閉 出街會好驚 樣樣要照顧周到 冇左媽係連飯都唔會食果隻
最近 媽愈來愈愈多怨言啦 我好明白 佢呢個年 ...
你個妺係咪你老母生?

回覆 引用 TOP

你個妹有冇出錢照顧自己個b先?無理由你媽媽要負責。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Liz_Liz 於 2019-12-9 05:41 PM 發表

最近 媽愈來愈愈多怨言啦 我好明白 佢呢個年 ...
家家有本難念的經,
一個願打一個願挨,
平安無事過到日子就算.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2019-12-9 08:56 PM 發表

你個妺係咪你老母生?
當然係

引用:
原帖由 海膽刺身 於 2019-12-9 09:04 PM 發表

你個妹有冇出錢照顧自己個b先?無理由你媽媽要負責。
有比 唔多啦 仲要2個人住 除左奶粉 飲食包晒啦 仲要一星期放2日假都唔比媽休息 帶個女出街 仲要痴住出街食埋早午餐 係屋企都唔會幫手做家務 媽都有怨言架 但要忍都冇法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 87er 於 2019-12-10 09:40 AM 發表

家家有本難念的經,
一個願打一個願挨,
平安無事過到日子就算.
唔出聲提出意見就冇事架啦 我媽係咁既人 你比意見就係想煽風點火 拆散佢家庭 咁我就由佢 既然佢中意縱容2件癈人 就由佢 佢把口就識講我最正常同生性 但佢就係我愈對佢好 佢就愈要求我完美 經常發我皮氣

引用:
原帖由 Liz_Liz 於 2019-12-10 10:18 AM 發表

當然係
咁都好D,你寫住 你老豆偷食斷正個女, 嚇得我丫,以為你老母偉大到痴線地步⋯

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2019-12-10 10:48 AM 發表

咁都好D,你寫住 你老豆偷食斷正個女, 嚇得我丫,以為你老母偉大到痴線地步⋯
😂睇太多av

人人都有惻然之心,作為父母更加唔會睇住個女同個孫咁樣都唔理啦!

係,佢係應該自己照顧自己,有能力係應該住,但呢個世界就係咁多人無能力,可以點....

事,不能做得太絕,否則,難以進退!
引用:
原帖由 咀賤心太軟 於 2019-12-10 12:59 PM 發表

人人都有惻然之心,作為父母更加唔會睇住個女同個孫咁樣都唔理啦!

係,佢係應該自己照顧自己,有能力係應該住,但呢個世界就係咁多人無能力,可以點.... ...
我明白呀 但都要係家幫輕下手 佢只會等人服侍 唔做家務 放假都係等人買比佢食 連照顧個女都靠晒媽 個個親戚都見到媽好辛苦

引用:
原帖由 Liz_Liz 於 2019-12-10 01:05 PM 發表

我明白呀 但都要係家幫輕下手 佢只會等人服侍 唔做家務 放假都係等人買比佢食 連照顧個女都靠晒媽 個個親戚都見到媽好辛苦
唔生性,無人幫到佢,直到有日佢自己醒覺.

事,不能做得太絕,否則,難以進退!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 咀賤心太軟 於 2019-12-10 02:04 PM 發表

唔生性,無人幫到佢,直到有日佢自己醒覺.
睇怕要自己住果日開始先感覺到 多年後既事啦 佢仲有排痴住屋企

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Liz_Liz 於 2019-12-10 01:05 PM 發表

你媽可以安排自己活動,你妹兩母女有手有腳有手機,邊會餓親

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]