• 瀏覽: 4,458
  • 回覆: 75
本主題由 YanNessIsMe 於 2020-1-25 10:45 PM 關閉
女人現在可以完成生活中大多數男人只能做的事情。獨立的女人即使沒有男人也能保持快樂和滿足,從而足夠堅強。這些女人知道如何珍惜自己,並始終牢記要真正愛自己,就應該首先愛自己。為了使他們對男人感到滿意,他們應該首先學會對自己感到滿意。因此,女人應該足夠堅強,不要害怕為自己的幸福而戰。

熱賣及精選
又嚟呢d独女、剩女po 係度宣扬独身主义!

你结5结成婚无人会理, 但係你宣扬独身主义就係与社会、人类文明为敌!

My name is Pong, James Pong.
跟我走

引用:
原帖由 smilepanda812 於 2019-12-7 10:27 PM 發表

女人現在可以完成生活中大多數男人只能做的事情。獨立的女人即使沒有男人也能保持快樂和滿足,從而足夠堅強。這些女人知道如何珍惜自己,並始終牢記要真正愛自己,就應該首先愛自己。為了使他們對男人感到滿意,他們應該首先學會對自己感到滿意。因此,女人應該足夠堅強,不要害怕為自己的幸福而戰。 ...
你年紀越來越大就知,孤獨。

系快樂既人。無論一個還是兩個。都會快樂。。性格唔樂觀既人。無論一人或一家人。成世都會系煩事。每日都會允到唔快樂既因素

回覆 引用 TOP

不論男女,自愛係一個肯定嘅意識形態。

但一個女人,立志做女強人,無問題,做嘢、做嘢甚至往後會有好唔錯嘅生活:出入高級餐廳、會所,五、六十萬歐洲車代步,高級化粧品、名牌袋、衫裙、錶一定齊晒,咁.....跟住呢?去進修....不斷令自己充實,直到差不多退休,轉做義工....然後有一日,見到一個好普通嘅街坊情景,突然令自己回望半生,不禁問自己一句,其實生活咗咁多年,真的開心嗎?

今日孤單一人,就係因為當日不甘心被拋棄後逞強嘅扭曲心態,以為自己一個會好快樂,其實根本自欺欺人,令自己行到呢一步嘅嗰個負心人,居然兒孫滿堂,而自己呢?好似生活富足,但午夜夢迴,每逢佳節、生病、放假時....自己一個人又係乜嘢一回事?開心快樂嗎?

有冇宗教信仰? 了解佛學就明世間事

回覆 引用 TOP

係就吾駛開帖啦

怪不得,
青瓜貴咗咁多!

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2019-12-8 12:36 AM 發表

系快樂既人。無論一個還是兩個。都會快樂。。性格唔樂觀既人。無論一人或一家人。成世都會系煩事。每日都會允到唔快樂既因素
有同感🤔👍🏻

回覆 引用 TOP

唔戒意單身,唔戒意人一生中嘅遺憾,當然可以啦!

引用:
原帖由 smilepanda812 於 2019-12-7 10:27 PM 發表

女人現在可以完成生活中大多數男人只能做的事情。獨立的女人即使沒有男人也能保持快樂和滿足,從而足夠堅強。這些女人知道如何珍惜自己,並始終牢記要真正愛自己,就應該首先愛自己。為了使他們對男人感到滿意,他們應該首先學會對自己感到滿意。因此,女人應該足夠堅強,不要害怕為自己的幸福而戰。 ...
一棒在手要點快樂都得

似係無仔溝,係度呻。其實除非性格孤僻,否則無必要刻意去獨。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2019-12-7 10:38 PM 發表

又嚟呢d独女、剩女po 係度宣扬独身主义!

你结5结成婚无人会理, 但係你宣扬独身主义就係与社会、人类文明为敌!
人地講事實啫,正常要個男人來做乜先??服侍佢??甘點解要服侍佢先??

甘自由自在,乜叉都唔洗做,有常識的女人都應該甘選擇。

呢頭話去旅行,個頭就走得,亦都唔需要配合任何人,亦唔需要幫男人生兒育女,然後日日係度怨天怨地過日子。

兩者比較,你會要咩生活先?我就buy樓主啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 不死人888 於 2019-12-7 11:06 PM 發表

跟我走
叔叔好悶,換第二句爆d既。。。。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]