• 瀏覽: 14,304
  • 回覆: 167
  • 追帖: 1
識左多年朋友3人行 原本一直關係唔錯 因為去完旅行同其中一個反面冇再聯絡 只餘2個

我同呢個朋友生日都會出黎食飯 到佢生日我問佢想食咩 佢只比個emoji 我 隔左好耐先約我食飯 食完問我呢餐是咪當生日飯

而且佢做美容 自己上門幫人做 時間都唔定 佢會話約住先 臨時有客就唔出黎 我已經唔咁開心

今日我生日 佢問我想食咩 我答左佢 佢既回覆都係簡單一句冇尾音 仲成日只打ok

我唔明佢想點 唔想慶祝冇問題的 你地覺得我應該點對佢好 雖然識左多年 但自從冇一齊共事之後都愈黎愈小見 只係節日sd個emoji 講句祝賀 平常係唔會有傾計 基本關心都冇

熱賣及精選
幾時都係女人友誼最脆弱

佢唔想出黎冇問題的 唔好出到黎冇野講 點解仲要勉強去維持呢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Liz_Liz 於 2019-12-7 04:29 PM 發表

識左多年朋友3人行 原本一直關係唔錯 因為去完旅行同其中一個反面冇再聯絡 只餘2個

我同呢個朋友生日都會出黎食飯 到佢生日我問佢想食咩 佢只比個emoji 我 隔左好耐先約我食飯 食完問我呢餐是咪當生日飯

而且佢做美容 自己上門幫人做 時間都唔定 佢會話約住先 臨時有客就唔出黎 我已經唔咁開心

今日我生日 佢問我想食咩 我答左佢 佢既回覆都係簡單一句冇尾音 仲成日只打ok

我唔明佢想點 ...
現在好多人係好冷漠,加上佢叫做自己生意咪可能忙住揾錢,覺得食飯係閒事。咁樣睇啦…如果出來時大家仲感覺舒服就繼續keep,如出來時根本已無話題咪慢慢由段關係淡。
你自己本身還有無較傾得來的朋友?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半空黃色魚蛋 於 2019-12-7 06:53 PM 發表

現在好多人係好冷漠,加上佢叫做自己生意咪可能忙住揾錢,覺得食飯係閒事。咁樣睇啦…如果出來時大家仲感覺舒服就繼續keep,如出來時根本已無話題咪慢慢由段關係淡。
你自己本身還有無較傾得來的朋友? ...
都有個知心既 我覺得如果約朋友 果日會唔接booking 啦 而家約我一個就咁 多幾個出去又唔見佢推 擺明覺得同唔同我食唔食都冇所謂 哎 只可以話冇利用價值既人 係佢心中都唔重要 我都係諗住出埋去呢次睇下感覺點先算

呢d所謂朋友都無謂繼續交往啦

回覆 引用 TOP

男人友誼都好脆弱

引用:
原帖由 pp_yy 於 2019-12-7 07:25 PM 發表

呢d所謂朋友都無謂繼續交往啦
其實除左生日會食飯 平時根本冇聯絡

引用:
原帖由 barryor018 於 2019-12-7 07:26 PM 發表

男人友誼都好脆弱
我感覺男人友誼似兩翼插刀多 好多野在心中

引用:
原帖由 Liz_Liz 於 2019-12-7 08:30 PM 發表

其實除左生日會食飯 平時根本冇聯絡
咁都唔算係朋友

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Liz_Liz 於 2019-12-7 07:15 PM 發表

都有個知心既 我覺得如果約朋友 果日會唔接booking 啦 而家約我一個就咁 多幾個出去又唔見佢推 擺明覺得同唔同我食唔食都冇所謂 哎 只可以話冇利用價值既人 係佢心中都唔重要 我都係諗住出埋去呢次睇下感覺點先算 ...
有d人係搵$第一
但又唔可以怪佢
因為推咗個客
已冇咗一單收入
既然唔開心
不如小搵d

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1968HK 於 2019-12-7 08:36 PM 發表

咁都唔算係朋友
以前真係好fd 之後冇一齊做野都有keep 住見 係呢2年冇再行街買野 多數網購 更加冇見 食飯似飯腳多 食完即閃 留多陣都唔會 佢又唔會主動溝通 我都冇預計佢會記我生日

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 乜費 於 2019-12-7 08:38 PM 發表

有d人係搵$第一
但又唔可以怪佢
因為推咗個客
已冇咗一單收入
既然唔開心
不如小搵d
佢係明明果日冇客 已經約左我 可以因爲突然一個電話即時放飛機 可能我小器 我接受唔到
佢只係對我咁 對其他人唔係

回覆 引用 TOP

之前都有呢个 po

My name is Pong, James Pong.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]