• 瀏覽: 15,916
  • 回覆: 163
  • 追帖: 3
今日同同事傾開,佢叫我返大陸D比較窮的地方揾老婆,例如貴州四川重慶,我話娶到個廿幾歲的後生女仔返來會穩陣咩?佢細我咁多,會吾會攞咗身份證就走人?佢話呢D好難講睇你好唔好彩,仲叫我不妨一試可能揾到個吾會走。我話no la,唔想曬時間精神,辛辛苦苦搞咁多手續佢落來轉頭走佬。咁大家點睇呢?

差幾多年先?我覺得10年都可以接受

除非你係超級富豪,否則自己幾廿歲人都聞到棺材香,仲要娶個做得自己個女甚至個孫嘅返嚟為乜?生埋細路自己又冇能力揍,連佢小學畢業都未必睇到啦!
如果下面仲得又想過鳩癮,不如正正經經叫雞好過。

引用:
原帖由 無盡回收的手袋 於 2019-12-6 08:14 PM 發表

差幾多年先?我覺得10年都可以接受
大十幾年没問題,二三十年就吾好了

回覆 引用 TOP

我4x

引用:
原帖由 巴山風雨 於 2019-12-6 08:21 PM 發表

我4x
穷鬼吾好幻想  有钱既大十幾廿年都勾佬甚至走佬啦
认識幾個河南四川女人 榨完钱嫌条佬老 出面都有勾佬

引用:
原帖由 今天默默的貓奴 於 2019-12-6 08:28 PM 發表

穷鬼吾好幻想  有钱既大十幾廿年都勾佬甚至走佬啦
认識幾個河南四川女人 榨完钱嫌条佬老 出面都有勾佬
我見過呢D個案,所以say no🦊

引用:
原帖由 巴山風雨 於 2019-12-6 08:29 PM 發表

我見過呢D個案,所以say no🦊
所以幻想下好喇死穷鬼
有钱沟到佢榨光你走佬
無錢掂你都無機會掂

回覆 引用 TOP

大陸好多又靚女又純既女仔 

回覆 引用 TOP

自己判斷啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巴山風雨 於 2019-12-6 07:56 PM 發表

今日同同事傾開,佢叫我返大陸D比較窮的地方揾老婆,例如貴州四川重慶,我話娶到個廿幾歲的後生女仔返來會穩陣咩?佢細我咁多,會吾會攞咗身份證就走人?佢話呢D好難講睇你好唔好彩,仲叫我不妨一試可能揾到個吾會走。我話no la,唔想曬時間精神,辛辛苦苦搞咁多手續佢落來轉頭走佬。咁大家點睇呢? ...
質素好的你養唔起佢!
質素差的你又睇唔起眼!

唔好話少妻,你養得起先講少唔少妻啦!
要人唔走只有$$$$$$$$$😂

回覆 引用 TOP

有啲人就系有咁嘅觀念而誤事,認為所有內地人來港都係走佬,結果觀念害咗女方,不斷被男方欺壓

引用:
原帖由 巴山風雨 於 2019-12-6 07:56 PM 發表

今日同同事傾開,佢叫我返大陸D比較窮的地方揾老婆,例如貴州四川重慶,我話娶到個廿幾歲的後生女仔返來會穩陣咩?佢細我咁多,會吾會攞咗身份證就走人?佢話呢D好難講睇你好唔好彩,仲叫我不妨一試可能揾到個吾會走。我話no la,唔想曬時間精神,辛辛苦苦搞咁多手續佢落來轉頭走佬。咁大家點睇呢? ...
樓主,可能諗諗越南或者烏克蘭好D,大陸宜家除非你大把錢,否則窄窄地,香肛人個朵臭撚哂

回覆 引用 TOP

樓主想搵老婆唔只要睇外表同年輕,都要睇人品

提示:支持鍵盤翻頁左 右