• 瀏覽: 3,183
  • 回覆: 18
我99同我哋一齊住,佢之前生過7個仔女加上年紀又大,所以盆底肌已經鬆晒,大小二便自己處理唔到,有時急起上嚟自己都唔知,會忍唔住瀨出嚟,失禁問題好嚴重,同佢出街好麻煩,佢而家有時咳兩聲,打個乞癡都會漏出嚟,生完bb要忙住湊仔,又要照顧99,真係好攰.....

鄭嘉穎笑到四萬咁口做準爸爸會合到地產舖睇樓密密斟睇樓盤詢問地產經紀意見。2018年11月四條腿單佬日

很喜歡這熱熱鬧鬧、七咀八舌的地方。

是知識、觀點、靈感.... 集思廣益的泉源

回覆 引用 TOP

多多包容

回覆 引用 TOP

99方面問題有冇試下用成人紙尿褲,咁會唔會好D?

回覆 引用 TOP

老公點講先
如果有能力就請人, 無能力又黑心就推去老人院
如果老公和你都係孝子, 就忍讓下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bonniebaby921 於 2019-12-6 03:24 PM 發表

我99同我哋一齊住,佢之前生過7個仔女加上年紀又大,所以盆底肌已經鬆晒,大小二便自己處理唔到,有時急起上嚟自己都唔知,會忍唔住瀨出嚟,失禁問題好嚴重,同佢出街好麻煩,佢而家有時咳兩聲,打個乞癡都會漏出嚟,生完bb要忙住湊仔,又要照顧99,真係好攰..... ...
有冇請姐姐?一個照顧兩個好難搞

回覆 引用 TOP

買添寧俾佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bonniebaby921 於 2019-12-6 03:24 PM 發表

我99同我哋一齊住,佢之前生過7個仔女加上年紀又大,所以盆底肌已經鬆晒,大小二便自己處理唔到,有時急起上嚟自己都唔知,會忍唔住瀨出嚟,失禁問題好嚴重,同佢出街好麻煩,佢而家有時咳兩聲,打個乞癡都會漏出嚟,生完bb要忙住湊仔,又要照顧99,真係好攰..... ...
確係辛苦!睇睇老人家肯唔肯著紙尿片

回覆 引用 TOP

產後護理很重要,99以前沒有好好坐月?

回覆 引用 TOP

老人家到咁上下年紀係多病痛少少, 你遲下都會咁嫁, 尤其上一代興生好多貽, 盆底肌更加易鬆弛

引用:
原帖由 eliiii 於 2019-12-9 01:08 PM 發表

老人家到咁上下年紀係多病痛少少, 你遲下都會咁嫁, 尤其上一代興生好多貽, 盆底肌更加易鬆弛
我明啊,所以我生完都有做提肛運動,就係驚老咗變到咁,但係而家叫99再做提肛運動就太遲啦

著尿褲係唯一辦法.

其實人生只不過係個循環,人人BB仔都係要著尿褲,大個變老都唔例外,無咩大問題.

事,不能做得太絕,否則,難以進退!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bonniebaby921 於 2019-12-10 12:05 PM 發表

我明啊,所以我生完都有做提肛運動,就係驚老咗變到咁,但係而家叫99再做提肛運動就太遲啦
唔會話太遲, 不過提肛運動個效果冇咁顯著, 你帶埋99一齊做emsella仲好啦, 又快見效, 做6次左右再加平時勤力d做提肛已經可以解決尿滲問題

引用:
原帖由 eliiii 於 2019-12-11 11:49 AM 發表

唔會話太遲, 不過提肛運動個效果冇咁顯著, 你帶埋99一齊做emsella仲好啦, 又快見效, 做6次左右再加平時勤力d做提肛已經可以解決尿滲問題
係呀~我生完之後都做緊呢個
又唔洗除褲 就咁坐喺到就得
唔驚尷尬 咪帶埋奶奶一齊去做

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]