• 瀏覽: 17,979
  • 回覆: 9
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 yoyoma1510 於 2019-12-5 03:38 PM 發表

C6一個月前要離婚,未夠一個月已經同左個女人一齊,當初仲懷疑自己係咪懷疑錯佢,而家終於知道係一早就已經一拖二。究竟我應唔應該順佢意簽離婚紙,定係拖佢2年,定佢唔好咁開心? ...
臭罵對方之餘,你覺得你自己真係一啲責任都冇?唔打算生仔就兩年冇性,經常講出傷害對方說話,佢要求離婚都好正常。

我口臭 =\= 我冇道理!
熱賣及精選
引用:
原帖由 69gogo 於 2019-12-6 11:28 AM 發表

由上個POST追到而家都提住cjie嘅錯都冇用,話晒要離婚點都會唔開心,佢都講到搵人地(婚姻輔導)幫手,不過cjie冇提自己做左乜去挽
救,你比佢發洩下,話人的不是令自己好過d係最容易的 ...
衹係因果關係,不得不提。

【世上沒有無緣無故的愛,亦沒有無緣無故的恨。】

樓主focus呢個女人出現時序,衹不過係想自己好過啲啫!就算冇呢個女人出現,佢都已將婚姻裡面重要元素摧毀,呢段婚姻基本上名存實亡,佢前夫由放棄到心死,過程都應該相當痛苦。

經常都話,幸福非必然,亦並非偶然。

引用:
原帖由 純良的藍白貓 於 2019-12-8 10:28 AM 發表

佢終於提出左離婚,要我帶住個歲幾細路,根本唔公平,想出去打份正常工時既工都唔得
你想留住個男人而生仔,定係生仔後先出事?兩樣事情原因其實好唔同。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yoyoma1510 於 2019-12-8 12:34 PM 發表

佢要求我搬走,我唔走就佢走
當日要去到有你冇我地埗,觸發點係咩事?

通常都係個男人自己離開唔返黎,要對方離開比較少見。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yoyoma1510 於 2019-12-8 07:52 PM 發表

他說我有朋友打比佢,叫佢搬走,所以夜晚,佢就叫我走,因果到係佢租的
無啦啦你朋友做咩叫佢搬走?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yoyoma1510 於 2019-12-8 07:55 PM 發表

我朋友話,因為我唔聽佢地講自己走,所以佢要打比佢(老公)叫佢搬走
你朋友係咪一個未結婚冇拖拍嘅女性?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yoyoma1510 於 2019-12-8 08:02 PM 發表

唔係。都係一個搞緊離婚既女性
佢又咩事?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yoyoma1510 於 2019-12-8 08:04 PM 發表

老公爛賭
嫖賭飲吹唔會有得救,佢決定正確。

不過,唔明點解佢要介入你兩公婆嘅事,以往你兩公婆嘅事,是否都係深受佢影響?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 純良的藍白貓 於 2019-12-8 11:47 PM 發表

生仔後先出事
有時覺得都幾諷刺,一個女愛一個男人,所以同佢生仔,但生仔後,樣樣事都覺得個男人係錯,甚至連性愛都消失,最終個男人頂唔順離開。

以上例子比比皆是。

引用:
原帖由 69gogo 於 2019-12-9 01:10 PM 發表

我都唔知點解,真係樣樣都係我錯,可能真係抑鬱病
都話例子比比皆是,you are not alone.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]