• 瀏覽: 9,524
  • 回覆: 49
引用:
原帖由wingwing1234566于2019-12-3 10:04 PM发表最近呢几用月的事。。返屋企首先渠入、关门、之后开门、阿仔同出街买d野入、关门、到我入。返一次屋企要开关几次门、原因系怕有蚊飞入屋。房门又系日日都要关。有时入去拎野冇关都黑面。话有蚊飞入房。但系又开住窗。到最近连洗手盆洗完手。唔理边个整湿洗手盆同地下渠都要即刻抹干。我觉得佢好似神经质。...
我老婆大使,又觉得系必须⋯仲要管钱,又唔储钱⋯我搵几多都无用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wingwing1234566 於 2019-12-3 10:04 PM 發表

最近呢幾用月的事。。
返屋企首先佢入、關門、之後開門、阿仔同出街買d野入、關門、到我入。返一次屋企要開關幾次門、原因係怕有蚊飛入屋。
房門又係日日都要關。有時入去拎野冇關都黑面。話有蚊飛入房。但係又開住窗。
到最近連洗手盆洗完手。唔理邊個整濕洗手盆同地下佢都要即刻抹乾。
我覺得佢好似神經質。 ...
更年期? 女人結左婚前後2個人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wingwing1234566 於 2019-12-3 10:04 PM 發表

最近呢幾用月的事。。
返屋企首先佢入、關門、之後開門、阿仔同出街買d野入、關門、到我入。返一次屋企要開關幾次門、原因係怕有蚊飛入屋。
房門又係日日都要關。有時入去拎野冇關都黑面。話有蚊飛入房。但係又開住窗。
到最近連洗手盆洗完手。唔理邊個整濕洗手盆同地下佢都要即刻抹乾。
應該唔係強迫症,強迫症係做一個動作重覆做好多次,你老婆應該係好輕微既焦慮症。。
太緊張,過份擔心

引用:
原帖由 中環扁扁的牛牛 於 2019-12-4 05:03 PM 發表

佢有沒有抑鬱症?又或者焦慮症?我不是醫生,最好同佢去搵醫生問一問,以前無,依家有就更加是問題
我都有焦慮症

回覆 引用 TOP

斷斷續續2個月 吾覺佢係咁喎

回覆 引用 TOP

唔好斷斷估,大家痛苦啦!拎一千幾百去俾精神科醫生専業判斷啦,病向淺中醫,好平常易醫嫁!買部手機睇=次感冒都唔止呢份錢啦!健康開心幸福最重要!!

回覆 引用 TOP

換晒做旋轉門或自動門咪得囉!

引用:
原帖由 wingwing1234566 於 2019-12-4 04:45 PM 發表

以前沒有😓
半年曱甴日夜破壞新聞
加上黑耳完、毒媒指鹿為馬顛倒是非黑白
好多人刀開始有呢D精神不穩定⋯⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 花生之友 於 2019-12-6 03:00 PM 發表

換晒做旋轉門或自動門咪得囉!
屋企大門哦.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wingwing1234566 於 2019-12-4 04:45 PM 發表

以前沒有😓
撞鬼都唔定

回覆 引用 TOP

中出即飛

回覆 引用 TOP

驚有蚊點解唔用滅蚊機 係窗裝埋蚊網 佢飛入黎點都快過閂門 掛....

回覆 引用 TOP

引用:

最近呢幾用月的事。。
登革熱又真係幾大問題,難怪會緊張D

回覆 引用 TOP

我媽都有類似症狀。

鍾意買一大log日常用品及食品返來(即食面,牙膏,沐浴露,米酒等等),不斷重覆買,好似買即食面過晒期都食唔晒,但又平時唔俾你煮來食話食太多唔健康,最後差不多到expiry date一次過摷返晒出來先知仲有幾袋未開,根本過期前無可能清倉。

牙膏三個人用十幾差不多廿枝仲未開,但久唔久又見佢買幾枝返來。

拜神燒酒大枝裝都五六枝,但每日只係用好少份量,但隔一兩星期又見佢拎住兩三枝入屋。

叫佢唔好再買消耗起碼一半至2/3先考慮再買,轉頭過兩日又買返來,勸極都唔聽。

我都覺佢有強迫症。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]