• 瀏覽: 6,269
  • 回覆: 40
本主題由 粵X 於 2019-12-2 01:57 PM 移動
同奶奶住就真係等於惡夢既開始. 我已經開始後悔啦=.=
啱啱搬左返去同老爺奶奶住,
佢私自幫我地買左張床褥瞓左2晚已經想死咁制,
由起身開始, 由頭到腳都好痛呀. 但係佢係好慳好慳果D人.
如果我話要換床褥肯定….有排嘈. 點算呀? 有無人有妙法解決?

引用:
原帖由 ReginaLuk 於 2019-12-2 01:01 PM 發表

同奶奶住就真係等於惡夢既開始. 我已經開始後悔啦=.=
啱啱搬左返去同老爺奶奶住,
佢私自幫我地買左張床褥瞓左2晚已經想死咁制,
由起身開始, 由頭到腳都好痛呀. 但係佢係好慳好慳果D人.
如果我話要換床褥肯定….有排嘈. 點算呀? 有無人有妙法解決? ...
如果兩條老野, 將來有兩層樓會轉比你個死佬, 你即刻改口風啦.

回覆 引用 TOP

呢個永性定律黎

回覆 引用 TOP

我就係唔想關係變壞, 但有D野又唔識處理. 
咁床褥既野真係好個人架嘛, 依家瞓到我腰酸背痛咁我都無仇報架喎. 
我只係想解決件事, 唔係想搵交嗌.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 門前吹風 於 2019-12-4 03:57 PM 發表

我依家和婆婆 公公一起住 狀況和你一樣
你有咩問題呀?
住左一齊幾耐呀?
我好多野唔識處理, 又怕搞到關係差, 唔出聲又自己辛苦.
同老公講又怕佢做磨心, 怕佢覺得煩.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ReginaLuk 於 2019-12-4 05:09 PM 發表

你有咩問題呀?
住左一齊幾耐呀?
我好多野唔識處理, 又怕搞到關係差, 唔出聲又自己辛苦.
同老公講又怕佢做磨心, 怕佢覺得煩.
買多張床墊鋪係上面

引用:
原帖由 核心難吃的回覆 於 2019-12-4 08:59 PM 發表

買多張床墊鋪係上面
都是辦法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 核心難吃的回覆 於 2019-12-4 08:59 PM 發表

買多張床墊鋪係上面
都好喎... 咁呢... 嗯...咁應該俾唔俾得佢知呢?
定要等佢地唔係屋企偷偷地加呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ReginaLuk 於 2019-12-5 03:55 PM 發表

都好喎... 咁呢... 嗯...咁應該俾唔俾得佢知呢?
定要等佢地唔係屋企偷偷地加呢?
照俾佢知  !佢地問求其鳩吹個原因咪得😂
我想講 我係同我62住係惡夢既開始!

引用:
原帖由 核心難吃的回覆 於 2019-12-5 04:02 PM 發表

照俾佢知  !佢地問求其鳩吹個原因咪得😂
我想講 我係同我62住係惡夢既開始!
其實係咩事呀... 你咁樣一齊住面左左都唔開心架喎.
生活都唔方便啦.
我同老公傾過, 佢想低調處理瞞住佢阿媽, 話費事煩喎.
但換床褥咁大張點瞞呀? 玩野咩. 即係叫我唔好換, 叫我忍啦.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ReginaLuk 於 2019-12-6 11:52 AM 發表

其實係咩事呀... 你咁樣一齊住面左左都唔開心架喎.
生活都唔方便啦.
我同老公傾過, 佢想低調處理瞞住佢阿媽, 話費事煩喎.
但換床褥咁大張點瞞呀? 玩野咩. 即係叫我唔好換, 叫我忍啦. ...
老人家超長氣 最重要既係咩都關佢事 咩都要知 有時去街去耐少少都唔鐘意等等⋯⋯

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]