• 瀏覽: 9,423
  • 回覆: 157
  • 追帖: 1
快樂同幸福 人人定義唔同 究竟點為之快樂 點為之幸福呢

熱賣及精選
@儍廢物 🐯🐯早晨吖

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2019-12-1 07:07 AM 發表

豬豬早晨
我覺得可以過無憂無慮的生活就是幸福

至於快樂, 減少自己的慾望, 就很容易快樂。

大師父北戴河永世DIE HEART 網傳最強入室大弟子

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2019-12-1 07:09 AM 發表

@儍廢物 🐯🐯早晨吖
早晨

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2019-12-1 07:07 AM 發表

簡單是美   求其是福🙏

引用:
原帖由 地藏菩薩 於 2019-12-1 07:21 AM 發表

豬豬早晨

地藏師兄早晨呀 你同我要睇法好相近

引用:
原帖由 地藏菩薩 於 2019-12-1 07:21 AM 發表

豬豬早晨

同意減少自己的慾望

簡單就係快樂

引用:
原帖由 TONG少 於 2019-12-1 09:26 AM 發表

簡單是美   求其是福🙏
唐少 多謝你入嚟呀 你講得好啱呀 我都係咁諗呀 做人太多計算 唔開心 簡簡單單 知足常樂 會開心好多㗎

引用:
原帖由 DVaderforce 於 2019-12-1 10:15 AM 發表

同意減少自己的慾望
係呀師兄知足常樂嗎 當面對所有嘅嘢 都學習識得感恩 個人填開心好多 快樂好多

世上無真正快樂,係d人夾硬話俾自己知,無乜慾望就快樂,事實係有d嘢想要但無能力達到,咁咪自我洗腦有話自己好快樂。
其實人黎到世上係受緊罰,只係心態點可以盡量開心。
個人見解,當然,如果有朋友正能量到日日開心,我都好樂意向佢學習。

引用:
原帖由 vanlinacream 於 2019-12-1 12:52 PM 發表

世上無真正快樂,係d人夾硬話俾自己知,無乜慾望就快樂,事實係有d嘢想要但無能力達到,咁咪自我洗腦有話自己好快樂。
其實人黎到世上係受緊罰,只係心態點可以盡量開心。
個人見解,當然,如果有朋友正能量到日日開心,我都好樂意向佢學習。 ...
如果你下下都抱住尼到世界上係手都懲罰嘅咁你成世人都唔開心 人生加有高有低 有開心有失意有無助嘅時候 但 但都要自我調節開自我開解去重新企番起身 在迎接每一日我唔敢話 每個人每一日都開心快樂 梗有唔開心嘅時候但唔開心可以點呢 唔通死咗佢呀 開心唔開心 都要過

引用:
原帖由 低能的你 於 2019-12-1 10:50 AM 發表

簡單就係快樂
係呀樂樂 簡單就係快樂知足就係幸福

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2019-12-1 01:28 PM 發表

係呀樂樂 簡單就係快樂知足就係幸福
所以簡單相處,甘大家都會快樂

引用:
原帖由 儍廢物 於 2019-12-1 07:47 AM 發表

早晨
用喺我叫多次你貓貓呀 雖然你係 🐯🐯 但係 我想叫多你一次 貓貓 我一世都記得你 人生裏面 最黑暗最失意 最淒涼嘅時候 遇到你 係你令我相信 人生係有希望嘅 呢個世界上面 仲有好人嘅 我希望 我永遠都可以 大聲高呼 你係我嘅🐯🐯 我呢世人 一切都感謝你 感激你 愛護你 珍惜你呢隻 傻 貓貓 你又要錫番我呢個 傻豬豬 🐯🐯🐷🐷

提示:支持鍵盤翻頁左 右