列印

眼影-人生的決擇

眼影-人生的決擇 E-mail 此主題給朋友

想買eye shadow, 想sis 比d 意見,睇吓邊隻好用。
我本身鍾意比較自然,大地色的eye shadow. 唔需要bling bling 效果,因為多數都係返工先上,但如果出街食飯(dinner), 可以有小小bling bling 效果
因為返工關係,想要隻比較唔會飛粉/易脫的。(而家秋冬還可以,用NYX , 春夏時,到下午四點左右,已經脫了一半)
心水係呢兩隻 ( Tom Ford - eye Color Quad -  Body heat ////// urban decay - naked heat eyeshadow palette) ,睇吓有冇sis 兩隻都用過,可以分享下用後感覺🙏🏻

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
我用緊TF #4 suspicion, 日日用左5個月都重係好鐘意。我有配埋佢個eye base一齊用,都keep到一日朝8晚5。我同你一樣鐘意自然色,化日常妝就得,4格色唔使每朝諗點畫覺得好爽,但左上果格highlight我就好少用。之後hitpan嘅話,我應該都可能會再買翻TF, d粉真係好細好幼

UD我無用過你講果盒,我之前係用basic同naked1。買左basic先,好唔long lasting 同有少少飛粉。但聽人講UD眼妝幾好,所以就再試一次,就買左naked1同eye base,我覺得佢嘅色幾好襯但某d都有少少飛粉。(就係果陣我學識左要用eye base都避免溶妝)

見你都鐘意橙橙地紅紅地tone,我之前都買過盒smashbox #Goldenhour, 覺得同你UD講果盒好似。HKD200細細盒放係office補妝都覺得幾好。

引用:
原帖由 stitch0910ng 於 2019-11-23 09:21 PM 發表
我用緊TF #4 suspicion, 日日用左5個月都重係好鐘意。我有配埋佢個eye base一齊用,都keep到一日朝8晚5。我同你一樣鐘意自然色,化日常妝就得,4格色唔使每朝諗點畫覺得好爽,但左上果格highlight我就好少用。之後hitpan嘅話,我應該都可能會再買翻TF, d粉真係好細好幼

UD我無用過你講果盒,我之前係用basic同naked1。買左basic ...
多謝sis 意見,好詳細
你提醒左我要買埋eye base....我咁耐以來,都冇用過eye base

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BlingBlingBa 於 2019-11-23 07:53 PM 發表
想買eye shadow, 想sis 比d 意見,睇吓邊隻好用。
我本身鍾意比較自然,大地色的eye shadow. 唔需要bling bling 效果,因為多數都係返工先上,但如果出街食飯(dinner), 可以有小小bling bling 效果
因為返工關係,想要隻比較唔會飛粉/易脫的。(而家秋冬還可以,用NYX , 春夏時,到下午四點左右,已經脫了一半)
心水係呢兩隻 ( Tom For ...
買Tom Ford啦⋯⋯保證唔會後悔
特別係呢隻可以乾濕兩用既配方
不過呢盒Body Heat既右上同左下好近似
每次只可揀其中之一再配埋其餘兩格
所以我冇入手呢盒

Btw Tom Ford眼影係個大坑
買下買下已經買左九盒

多謝sis...咁我想問下,大地色/自然色糸,呢個body heat 岩唔啱呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 karenpin 於 2019-11-24 08:24 PM 發表

買Tom Ford啦⋯⋯保證唔會後悔
特別係呢隻可以乾濕兩用既配方
不過呢盒Body Heat既右上同左下好近似
每次只可揀其中之一再配埋其餘兩格
所以我冇入手呢盒

Btw Tom Ford眼影係個大坑
買下買下已經買左九盒 ...
多謝sis...咁我想問下,大地色/自然色糸,呢個body heat 岩唔啱呀?

会不会容易脱色?

回覆 引用 TOP

谣言唔可怕,可怕嘅系传谣嘅人。
引用:
原帖由 stitch0910ng 於 2019-11-23 09:21 PM 發表

UD我無用過你講果盒,我之前係用basic同naked1。買左basic ...
this one very pretty easy to use! I like the golden sunset color!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BlingBlingBa 於 2019-11-25 09:09 AM 發表

樓上所講suspicion 大地d

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 100000volt 於 2019-11-25 10:41 AM 發表

樓上所講suspicion 大地d
我之前都諗係揀body heat ? 定係suspicion, 後來pick 左body heat , 係覺得suspicion有golden feel

引用:
原帖由 BlingBlingBa 於 2019-11-25 01:21 PM 發表

我之前都諗係揀body heat ? 定係suspicion, 後來pick 左body heat , 係覺得suspicion有golden feel
而家買左未啊
想望下你試色

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 100000volt 於 2019-11-25 01:26 PM 發表

而家買左未啊
想望下你試色
未呀,今個星期selfxxxx 有Black Friday, 等緊。
我見body heat 其實都有小小bling bling 效果,但就冇suspicion 咁明顯,我諗我會揀body heat...

引用:
原帖由 BlingBlingBa 於 2019-11-25 01:31 PM 發表

未呀,今個星期selfxxxx 有Black Friday, 等緊。
我見body heat 其實都有小小bling bling 效果,但就冇suspicion 咁明顯,我諗我會揀body heat...
body heat都靚呀  等你試色
我其實都鐘意呢種帶紅係眼影,秋冬好睇

回覆 引用 TOP

喜歡大地色系,入手了TF四色眼影盤,不會脫粉,有閃亮亮的感覺,特別喜歡

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]