• 瀏覽: 4,496
  • 回覆: 25
  • 追帖: 1
是咁的,我同我老婆一齊到結婚都有11年了,大家都27歲,平時相處都算幾好既,最近佢同一個係佢公司附近識既男仔玩得好埋(佢就話係普通朋友啦)咁呢個普通朋友呢,就晚晚放工都會送我老婆返到屋企樓下既(個男仔唔係住同一條邨)放假有時我老婆仲會專登走出去同佢一齊野食,仲要晚晚返到屋企都會經常同呢個朋友係到whatsapp密密傾。

最近我見到佢同佢個朋友一齊行緊返屋企,佢地個袋仲一齊夾住隻一樣既公仔,我老婆解釋就話個朋友夾左3隻,有一隻唔同款既,不過就比另一個朋友揀左,所以就得返兩隻一樣啦,冇乜特別意思喎。

咁我琴晚就同我老婆反映下我唔係咁中意佢同佢朋友玩得咁埋啦,點知佢就屌返我轉頭,話射手座係咁,社交圈子好廣闊,話我好管住佢,話我思想古板,話我好撚煩,話因為我係天蠍座所以思想自閉,話朋友係咁好正常喎

大家有咩意見? 真係我思想有問題? 真係我諗多左? 希望大家比啲意見我,感謝🙏

(其實之前已經試過一次,又係識左個公司附近既男仔朋友,又係晚晚密密傾,放假成日走返公司附近搵佢,個令月後仲話要跟佢走,話我好撚煩,好撚悶,唔想同我一齊了,差啲搞到離婚,但最後佢都係揀左留底)

熱賣及精選
得罪講:你載緊/將會綠帽!咁嘅女人⋯⋯
好奇問下:你哋27,結婚11年,16歲結婚?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 秋的來臨 於 2019-11-23 05:39 PM 發表

15歲一齊,21歲結婚,當然佢之前唔係咁架啦,係24歲開始返工之後就變左第二個人咁

引用:
原帖由 秋的來臨 於 2019-11-23 05:39 PM 發表

同埋真心想聽下其他人意見,晚晚送返屋企,響屋企又不停whatsapp,個袋又掛住一樣既公仔,呢啲行為真係普通朋友會做既咩? 我自己既理解就唔係,最慘係我老婆覺得朋友咁樣係正常,反而覺得係我思想古板🙄

引用:
原帖由 edwinho1031 於 2019-11-23 05:53 PM 發表

同埋真心想聽下其他人意見,晚晚送返屋企,響屋企又不停whatsapp,個袋又掛住一樣既公仔,呢啲行為真係普通朋友會做既咩? 我自己既理解就唔係,最慘係我老婆覺得朋友咁樣係正常,反而覺得係我思想古板🙄 ...
你老婆將佢行為合理化,其實你都已經知道答案!
仲想要明確答案就,一:偷睇佢手機(呢個時候唔好再理咩私唔私隠,你睇咗唔好比佢知,但之後點相信你識點做),二:派私家偵探跟佢!

引用:
原帖由 edwinho1031 於 2019-11-23 05:46 PM 發表

15歲一齊,21歲結婚,當然佢之前唔係咁架啦,係24歲開始返工之後就變左第二個人咁
因為返工識咗另一個,佢唔講唔認囉。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 秋的來臨 於 2019-11-23 06:21 PM 發表

仲想要明確答案就,一:偷睇佢手機(呢個時候唔好再理咩私唔私隠,你睇咗唔好比佢知,但之後點相信你識點做),二:派私家偵探跟佢! ...
我知,但佢講到真係好似我錯咁,搞到我都有啲懷疑自己了,睇佢電話冇乜可能,佢差唔多全日都對住部電話,連訓攪都要擺係枕頭底充電,好難入手。
我而家都係想睇下個情況去到點,多謝你既指點🙏

引用:
原帖由 edwinho1031 於 2019-11-23 03:48 PM 發表

是咁的,我同我老婆一齊到結婚都有11年了,大家都27歲,平時相處都算幾好既,最近佢同一個係佢公司附近識既男仔玩得好埋(佢就話係普通朋友啦)咁呢個普通朋友呢,就晚晚放工都會送我老婆返到屋企樓下既(個男仔唔係住同一條邨)放假有時我老婆仲會專登走出去同佢一齊野食,仲要晚晚返到屋企都會經常同呢個朋友係到whatsapp密密傾。

最近我見到佢同佢個朋友一齊行緊返屋企,佢地個袋仲一齊夾住隻一樣既公仔,我老婆 ...
佢唔係第一次有依個情況,甘想問下上次個朋友無下文?
同埋上次揀留底,但又再有相同問題。
圈子闊唔係問題,但似乎過左界喎
如果拎左出黎講,即使唔覺得有問題,知道另一半介意都應該係減少啲依個情況

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwinho1031 於 2019-11-23 03:48 PM 發表

大家有咩意見? 真係我思想有問題? 真係我諗多左? 希望大家比啲意見我,感謝🙏
你試下抽離角色, 諗下如果事情發生於其他人身上
即係如果人地個女朋友會同人去街, wts
客觀d去睇呢件事, 會唔會有同一個睇法, 都係覺得有問題?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 秋的來臨 於 2019-11-23 06:21 PM 發表

仲想要明確答案就,一:偷睇佢手機(呢個時候唔好再理咩私唔私隠,你睇咗唔好比佢知,但之後點相信你識點做),二:派私家偵探跟佢! ...
我唔認同你呢兩個行動
如果萬一俾當事人發現左, 到時將會無彎轉

回覆 引用 TOP

引用:

咁我琴晚就同我老婆反映下我唔係咁中意佢同佢朋友玩得咁埋啦,點知佢就屌返我轉頭,話射手座係咁,社交圈子好廣闊,話我好管住佢,話我思想古板,話我好撚煩,話因為我係天蠍座所以思想自閉,話朋友係咁好正常喎
其實都係睇下你老婆係咩心態
如果係普通識朋友, 其實又唔係問題, 年青人一齊出去玩下好正常

亦都要係睇果條友係咩心態
如果係純友誼大家年青人一齊玩, 都仲可以
但如果條友係有心想溝你老婆, 就真係麻煩d

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwinho1031 於 2019-11-23 05:53 PM 發表

同埋真心想聽下其他人意見,晚晚送返屋企,響屋企又不停whatsapp,個袋又掛住一樣既公仔,呢啲行為真係普通朋友會做既咩? 我自己既理解就唔係,最慘係我老婆覺得朋友咁樣係正常,反而覺得係我思想古板🙄 ...
晚晚送返屋企就係怪左d, 不過都要睇下佢有幾唔順路, 同埋佢係咪對其他人都係咁
至於wts, 公仔, 又唔代表一定有問題

佢係你老婆, 唔係奴隸, 依家先廿幾歲你就下下管住晒, 當然唔高興啦
佢都係年青人, 都想有自己生活圈子
下下管住晒即係代表唔信任, 可能本身就無問題, 但你唔信任就搞喎左成件事

回覆 引用 TOP

引用:

下。。。。。。你老婆好過份。。。。。

回覆 引用 TOP

引用:

最近我見到佢同佢個朋友一齊行緊返屋企,佢地個袋仲一齊夾住隻一樣既公仔,我老婆 ...
只可以話另一半同一個異性太fd 而家冇事將來都會有事

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]