列印

唔係好明佢心到底點諗,可唔可以有人解答下

唔係好明佢心到底點諗,可唔可以有人解答下 E-mail 此主題給朋友

係咁既,近排(都好幾個月)同個女同事(我係男)經常傾計,食飯,whatsapp咁,都算幾fd有講有笑,無聊野都會笑一餐。(p.s. 佢係一個成日係咪都笑一餐,同咩人都可以傾到計,好就得人,同埋係唔識嬲人嘅人黎),而最近佢生日送禮物比佢佢都好開心(佢平時係唔鍾意人地請佢食飯/送野俾佢)。但係琴日,佢行埋嚟想問我今日食咩,我大聲咁同佢講:你唔好同我講嘢(事源因為朝早我send左個whatsapp比佢,佢只讀冇回),但我講完之後我好後悔,原來佢喉嚨唔舒服,唔係咁想講嘢(但佢都專程行過嚟問我食乜)。但果日收工我whatsapp同佢say sorry,佢話:我都冇嘢我冇咁小氣,(但果日成日冇乜同我講嘢囉,平時無聊冇咩事都會行過嚟吹下水)。今日仲慘,見佢同其他人有講有笑,見到我就唔識講嘢咁,黑埋口面
我想問下其實佢點諗,點解先可以變返之前咁有講有笑(p.s.我哋只係同事關係,只係唔想冇左個朋友)

熱賣及精選
引用:
原帖由 gdch 於 2019-11-20 06:28 PM 發表
係咁既,近排(都好幾個月)同個女同事(我係男)經常傾計,食飯,whatsapp咁,都算幾fd有講有笑,無聊野都會笑一餐。(p.s. 佢係一個成日係咪都笑一餐,同咩人都可以傾到計,好就得人,同埋係唔識嬲人嘅人黎),而最近佢生日送禮物比佢佢都好開心(佢平時係唔鍾意人地請佢食飯/送野俾佢)。但係琴日,佢行埋嚟想問我今日食咩,我大聲咁同佢講:你唔好同我講嘢(事源因為朝早我send左個whatsapp比佢, ...
EQ低嘅人係唔適合有朋友㗎!!

你,我,他!他和他若然朋友你問佢唔舒服定唔開心自然知道朋與友有幾量份量,唔關情愛事本來唔應該向度講。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 永夜幻航 於 2019-11-20 09:06 PM 發表
你,我,他!他和他若然朋友你問佢唔舒服定唔開心自然知道朋與友有幾量份量,唔關情愛事本來唔應該向度講。
其實我只係唔明,佢係一個唔識嬲既人,但係點解會咁樣

吾通同你講嬲咗你咩,一場同事無謂左口左面啦。應該返吾到轉頭囉,點佑你幾時發爛喳

回覆 引用 TOP

讀用眼或耳,回用手都可以,真想回又點會關喉嚨事?
對方已讀不回,你若介意就真係唔好再咁親近。因為你對情有過多期待。
又者對方都覺得你對佢太有情,佢承受唔到。
唔好急住去解決,時間係良藥。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gdch 於 2019-11-20 06:28 PM 發表
係咁既,近排(都好幾個月)同個女同事(我係男)經常傾計,食飯,whatsapp咁,都算幾fd有講有笑,無聊野都會笑一餐。(p.s. 佢係一個成日係咪都笑一餐,同咩人都可以傾到計,好就得人,同埋係唔識嬲人嘅人黎),而最近佢生日送禮物比佢佢都好開心(佢平時係唔鍾意人地請佢食飯/送野俾佢)。但係琴日,佢行埋嚟想問我今日食咩,我大聲咁同佢講:你唔好同我講嘢(事源因為朝早我send左個whatsapp比佢, ...
抵撚死!

回覆 引用 TOP

時間。
如果個女仔真係「同咩人都可以傾到計,好就得人,同埋係唔識嬲人嘅人黎」,過一排你再俾D善意,應該冇事。樓主你睇返你個頭像,李城都可以攞英超,你就知道希望在人間吖嘛!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2019-11-21 08:43 AM 發表
讀用眼或耳,回用手都可以,真想回又點會關喉嚨事?
對方已讀不回,你若介意就真係唔好再咁親近。因為你對情有過多期待。
又者對方都覺得你對佢太有情,佢承受唔到。
唔好急住去解決,時間係良藥。 ...
你講得幾岩,只係我唔係想同佢一齊,只係唔想冇左個fd

引用:
原帖由 hohohosoho 於 2019-11-21 12:03 PM 發表
時間。
如果個女仔真係「同咩人都可以傾到計,好就得人,同埋係唔識嬲人嘅人黎」,過一排你再俾D善意,應該冇事。樓主你睇返你個頭像,李城都可以攞英超,你就知道希望在人間吖嘛! ...
如果時間可以改變一切,我真係想返回幾日前

引用:
原帖由 gdch 於 2019-11-21 12:44 PM 發表

如果時間可以改變一切,我真係想返回幾日前
有多少愛可以重來
有多少人願意等待
當懂得珍惜以後回來
卻不知那份愛會不會還在

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gdch 於 2019-11-21 12:42 PM 發表

你講得幾岩,只係我唔係想同佢一齊,只係唔想冇左個fd
樓主,明白你唔係當佢情人。只想講,你太重視對方(朋友之間都一樣),呢份情誼唔係人人可以承受,甚至有人會害怕,因為佢明白到,佢唔係亦唔可能俾到你同樣既回應。
同事間没有其他可以說話的人嗎?

回覆 引用 TOP

有錢就解決一切問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2019-11-21 01:05 PM 發表

樓主,明白你唔係當佢情人。只想講,你太重視對方(朋友之間都一樣),呢份情誼唔係人人可以承受,甚至有人會害怕,因為佢明白到,佢唔係亦唔可能俾到你同樣既回應。
同事間没有其他可以說話的人嗎? ...
係,可能我真係太重呢份情,但究竟有咩辦法可以令自己冇咁太過重視呢...

引用:
原帖由 gdch 於 2019-11-20 18:28 發表
問題係你自己度,唔回咩唔回嘍,好大件事咩?

回覆 引用 TOP

43 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]