• 瀏覽: 4,488
  • 回覆: 6
讀用眼或耳,回用手都可以,真想回又點會關喉嚨事?
對方已讀不回,你若介意就真係唔好再咁親近。因為你對情有過多期待。
又者對方都覺得你對佢太有情,佢承受唔到。
唔好急住去解決,時間係良藥。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 gdch 於 2019-11-21 12:42 PM 發表

你講得幾岩,只係我唔係想同佢一齊,只係唔想冇左個fd
樓主,明白你唔係當佢情人。只想講,你太重視對方(朋友之間都一樣),呢份情誼唔係人人可以承受,甚至有人會害怕,因為佢明白到,佢唔係亦唔可能俾到你同樣既回應。
同事間没有其他可以說話的人嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gdch 於 2019-11-21 02:07 PM 發表

係,可能我真係太重呢份情,但究竟有咩辦法可以令自己冇咁太過重視呢...
重情係個人特質,唔容易改變。職塲上最多可以做到同其他同事工作交流,私人生活上可以的話養隻竉物,竉物對飼主的情感回報非常直接及單純,而且總以你為優先的態度,我相信很適合你。
唔知你有無經驗,珍貴的照片總放在相架,因為怕揸係手會架速衰敗。彼此留小小空間,可能反而可以延長擁有的感覺。人處於個人情感穏定既狀態之下,比較令人樂於親近。
即刻分散自己既注意力,揾自己最鍾意既野睇下望下了解下吖。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gdch 於 2019-11-21 03:25 PM 發表

咁到底要點做先可以同佢有講有笑返,唔通真係只有時間可以幫到我
經一事長一智,其實做同事一轉工,聯絡就幾乎零,到時你點算?你係一個重情既人,更要學認保護自己,交朋友唔係係職場,係有共通嗜好既生活圈,因為係有時間先會聚在一起

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gdch 於 2019-11-21 09:46 PM 發表

我又冇諗過轉工呢樣野,就算轉工都可以出嚟食飯架
咁你而家開始假設下。問下其他朋友或家人,同舊同事仲係唔係交往得好頻繁?就算在學時期既男女朋友,出到社會或多或少都有距理感啦。要放下。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gdch 於 2019-11-22 09:54 AM 發表

今日返到公司,埋去同佢講左聲早晨,跟住講左幾句閒計,好正常嘅一問一答,之後我就行開咗。本身我本來以為自己可以好大方咁,但係原來唔得架,心情仲係好難受😣,但又好想同佢講野,點算😭 ...
很同意心太軟所言,可以直接向對方道歉。

道歉係為你自己做,因為道歉經已係唯一你可以單方面做,而對目前情況做左都唔會有傷害既事。因為咁樣做,可以幫你放下同成長,千其唔好以為可以回到過去。

就樓主你所描述,對方社交手腕很好。樓主,殘忍都要講一句,你只係佢眾多可以打發時間的其中一個,所以你千其唔好對道歉有咩期望。要多謝對方用咁温和既方式,令你提早學識失去既滋味,今次好彩你唔係對對方有愛意,以後失戀仲惡頂呀,要大個喇gdch!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gdch 於 2019-11-25 03:09 PM 發表

多謝你對我嘅回覆,我已經想通了,由得他順其自然吧,而家撞到可能都會同佢講句早晨,其他唔諗咁多,等時間慢慢沖淡吧

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]