• 瀏覽: 4,715
  • 回覆: 43
引用:
原帖由 咀賤心太軟 於 2019-11-22 12:11 PM 發表

有人唔識嬲?

人有情緒,有七情六慾,唔識嬲,可能係唔想表演出黎,或者睇得淡然,再或者你唔重要先咩都唔洗上心啫,正如你覺得佢重要唔想失去呢個同事/朋友所以先上心.

你又係嘅,做朋友傾得埋嘅更加要坦誠啦,好好地問人一句:有無咩事已讀不回呀?好過你一句殺左人個心...

誤會就係因為有好多野唔清唔楚.

我同意,佢喉嚨唔舒服,唔出聲都可以whatsapp回一句,所以佢唔回,你應該問清 ...
你講中晒我心聲,唉,如果佢肯聽我講就好啦,衰係衰在我地又唔係情侶關係,點解想解釋都咁難

引用:
原帖由 gdch 於 2019-11-22 12:39 PM 發表

你講中晒我心聲,唉,如果佢肯聽我講就好啦,衰係衰在我地又唔係情侶關係,點解想解釋都咁難
主動約番佢食lunch,或者係whatsapp分享下笑話睇佢咩反應.

一個打唔開的鎖,一條未琢磨的匙

回覆 引用 TOP

冇架啦,同佢講嘢佢都好似舊木頭咁,點解會咁大差別架

回覆 引用 TOP

弱智! 唔回你一句就要發人脾氣
小事化大,搵鬼同你做朋友咩..

回覆 引用 TOP

你叫人咁做,人地咪咁做囉,easy come easy go
引用:
原帖由 gdch 於 2019-11-20 06:28 PM 發表

我大聲咁同佢講:你唔好同我講嘢...

花生者清,當局者迷-y( ̄Д ̄)。oO○物離鄉貴,人離鄉賤
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
把手握緊,裡頭什麼也沒有;而鬆開手,你所擁有的是一切。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gdch 於 2019-11-22 09:54 AM 發表

今日返到公司,埋去同佢講左聲早晨,跟住講左幾句閒計,好正常嘅一問一答,之後我就行開咗。本身我本來以為自己可以好大方咁,但係原來唔得架,心情仲係好難受😣,但又好想同佢講野,點算😭 ...
很同意心太軟所言,可以直接向對方道歉。

道歉係為你自己做,因為道歉經已係唯一你可以單方面做,而對目前情況做左都唔會有傷害既事。因為咁樣做,可以幫你放下同成長,千其唔好以為可以回到過去。

就樓主你所描述,對方社交手腕很好。樓主,殘忍都要講一句,你只係佢眾多可以打發時間的其中一個,所以你千其唔好對道歉有咩期望。要多謝對方用咁温和既方式,令你提早學識失去既滋味,今次好彩你唔係對對方有愛意,以後失戀仲惡頂呀,要大個喇gdch!

回覆 引用 TOP

我諗今次唔等時間沖淡都唔得喇,佢故意避開我

引用:
原帖由 gdch 於 2019-11-22 06:07 PM 發表

我諗今次唔等時間沖淡都唔得喇,佢故意避開我
佢呢啲咪叫醒目女囉!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gdch 於 2019-11-20 09:28 PM 發表

其實我只係唔明,佢係一個唔識嬲既人,但係點解會咁樣
你覺得佢唔識啫。。。何況係你叫人唔好同你講野,人地咪唔講囉。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巧鬆啲 於 2019-11-20 08:34 PM 發表

EQ低嘅人係唔適合有朋友㗎!!
同意

回覆 引用 TOP

哇, 請食飯啦你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2019-11-22 04:51 PM 發表

很同意心太軟所言,可以直接向對方道歉。

道歉係為你自己做,因為道歉經已係唯一你可以單方面做,而對目前情況做左都唔會有傷害既事。因為咁樣做,可以幫你放下同成長,千其唔好以為可以回到過去。

就樓主你所描述,對方社交手腕很好。樓主,殘忍都要講一句,你只係佢眾多可以打發時間的其中一個,所以你千其唔好對道歉有咩期望。要多謝對方用咁温和既方式,令你提早學識失 ...
多謝你對我嘅回覆,我已經想通了,由得他順其自然吧,而家撞到可能都會同佢講句早晨,其他唔諗咁多,等時間慢慢沖淡吧

引用:
原帖由 gdch 於 2019-11-25 03:09 PM 發表

多謝你對我嘅回覆,我已經想通了,由得他順其自然吧,而家撞到可能都會同佢講句早晨,其他唔諗咁多,等時間慢慢沖淡吧

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]