• 瀏覽: 6,044
  • 回覆: 62
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 CAMYDAV 於 2019-11-18 09:54 PM 發表

我自問係超級好老公,好爸爸。

但講真,我吾太感受我太太欣賞我。小朋友出世後,佢成副心機係仔女度,絕對係好媽媽。但佢忘記點做一個好太太。

我好努力去溝通,但好似對住塊牆講野。

我一個人搵錢養全家,層樓係我一手一腳搞掂。從來吾要佢擔心錢。儘可能車出車入,番屋企即時幫手照顧小朋友。夜晚講故事冲涼我包辦。佢一出聲即做。怕佢辛苦請工人。已二年幾無搞,自己搞掂。一齊超過12年,身心絕無出軋。

咁又點? ...
希望你把持得住,同你情況一樣,不過我最後都有出軌,被老婆一句說話刺中,一氣之下做錯了

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
$

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 電梯花色香腸 於 2019-11-18 05:18 AM 發表

心照顧仔女 衣食住行,學業。 愛錫妻子,照顧她, 應該都差唔多啩?🤔
耐性,耐心是不可缺

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CAMYDAV 於 2019-11-18 09:54 PM 發表

但講真,我吾太感受我太太欣賞我。小朋友出世後,佢成副心機係仔女度,絕對係好媽媽。但佢忘記點做一個好太太。

我一個人搵錢養全家,層樓係我一手一腳搞掂。從來吾要佢擔心錢。儘可能車出車入,番屋企即時幫手照顧小朋友。夜晚講故事冲涼我包辦。佢一出聲即做。怕佢辛苦請工人。已二年幾無搞,自己搞掂。一齊超過12年,身心絕無出軋。

咁又點? ...
不如講下你們婚前是怎樣相處!

回覆 引用 TOP

引用:

咁又點? ...
冷靜坐低問你老婆

回覆 引用 TOP

引用:

咁又點? ...
表面看師兄當然是個好爸,但又如何呢,這個是常態,好多家庭都一樣,你只可以選擇忍,千萬要計較誰愛誰。到子女大……再算!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fungpoyee 於 2019-11-18 07:52 AM 發表

問下你老婆
問埋外母

中共怕知識學生
警察怕市民團結
政府怕大眾知情

回覆 引用 TOP

謝絕五大訴求 - 嫖、賭、飲、蕩、吹,就可以做一個好爸爸/老公喇 !

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 電梯花色香腸 於 2019-11-18 05:18 AM 發表

心照顧仔女 衣食住行,學業。 愛錫妻子,照顧她, 應該都差唔多啩?🤔
男人冇論做幾多都好,係女人心中永遠唔夠好,因為習慣成自然,當佢變心時就話冇Q用

回覆 引用 TOP

引用:

咁又點? ...
婚前你係米感受倒佢好欣賞你?

回覆 引用 TOP

有上进心,顾家,多陪陪孩子,不出轨,而且孩子六岁之前父母的陪伴教育很重要。

回覆 引用 TOP

引用:

远离黄禍,敬业乐业。

回覆 引用 TOP

尊重老婆,有咩事都有商量。
多陪伴老婆同仔女,唔好出軌

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]