• 瀏覽: 6,275
  • 回覆: 39
  • 追帖: 1
你哋各位兄弟的外母和你的關係好不好?

引用:
原帖由 砲兵五連 於 2019-11-17 10:16 AM 發表

沒有住一起,相處不錯。
我都無  但她的態度總是不太尊重我

回覆 引用 TOP

當朋友咁相處,外母年紀不算大

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧

回覆 引用 TOP

從來只有婆媳關係

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 快樂好簡單 於 2019-11-17 05:10 PM 發表

從來只有婆媳關係
點解?

回覆 引用 TOP

好多時,女婿與外母都相處到,少有大問題,女女較多磨擦,因為是同類人小氣計較爭寵

不在一起住,见面时候不多,比较尊重

回覆 引用 TOP

对老人多些尊重就好吧,老人也唔使咪嘅,老人讲话严重点唔好介意啦,反正都系为了你好,但系很自私嘅嗰种老人,欺软惊硬嘅嗰种就唔得咁容忍佢

回覆 引用 TOP

好, 一年見幾次, 做節時吃飯

回覆 引用 TOP

大時大節食餐飯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無盡浪漫的駱駝 於 2019-11-17 09:51 AM 發表

盡量小去小講,零溝通

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無盡浪漫的駱駝 於 2019-11-17 09:51 AM 發表

睇下邊個富貴啲啦!或者你老婆惡過你外母就容易同你外母相處!因為怕咗佢先怕貴😁😈😈😈

回覆 引用 TOP

引用:

你哋各位兄弟的外母 和你的關係好不好?
我同外母住同一屋苑, 行過去不用 30秒,水喉電器木工一手包辦

外母另外有 2個女婿, 一個新抱, 距離 30分鐘車程, 佢地一年聚會、見面不到 10次
2個女婿, 一個新抱, 會自己約埋去旅行, 10年來, 三個家庭加埋, 只同兩老去過三次旅行 : 台灣 曼谷 新加坡
我同老婆, 10年來帶兩老去過日本 南韓 台灣 印尼 加拿大 上海青島 ... 歐澳郵輪都上過三次 ...
所以外母 ... 最憎就係我.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]