列印

點樣回覆舊同學?

點樣回覆舊同學? E-mail 此主題給朋友

讀中學嘅時候,有個男仔對我幾好。我地係同一班,然後佢開始每日會問我過得點,有無啲咩唔開心等等。有時候仲會放學等埋我先回家,請我食野,同埋請我去佢朋友啲約會,所以都知道佢對我有意思。我都有心動嘅,佢亦都有同我講一啲情侶之間嘅野,但佢從來都無問過我做佢女朋友,所以我一直都視佢為一個好好嘅異性朋友而唔係男朋友。

之後有一年暑假,我病咗入咗醫院成個禮拜,無乜精神同人傾計,佢之後竟然無問候過我之餘仲要大聲話我點解唔復佢啲message。從此之後我對佢改觀,我地亦唔再係同一班,所以少咗同佢傾計見面,佢請我去學校年尾ball我都拒絕。然後大家升唔同嘅大學之後,更加各自生活無再聯絡。

時隔幾年後,佢近日message我,話相信大家都變咗好多,問我有無興趣出來一次飲野,update下大家呢幾年過得點樣,然後繼續各行各路。坦白說,我宜家過得幾好,佢亦都係,同埋我地都無聯絡咁耐,所以我唔想見面。有啲朋友叫我完全唔好復佢,但我又覺得既然佢都主動message我,我應該成熟啲處理,寫返啲野比佢。各位絲打有無遇過,可唔可以比啲意見應該點處理好?

have a nice day~
熱賣及精選
你咪話依家好忙,抽唔到時間同佢見面囉。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 辛瑩 於 2019-11-14 07:07 AM 發表
讀中學嘅時候,有個男仔對我幾好。我地係同一班,然後佢開始每日會問我過得點,有無啲咩唔開心等等。有時候仲會放學等埋我先回家,請我食野,同埋請我去佢朋友啲約會,所以都知道佢對我有意思。我都有心動嘅,佢亦都有同我講一啲情侶之間嘅野,但佢從來都無問過我做佢女朋友,所以我一直都視佢為一個好好嘅異性朋友而唔係男朋友。

之後有一年暑假,我病咗入咗醫院成個禮拜,無乜精神同人傾計,佢之後竟然無問候過我之餘仲要 ...
話男朋友唔比同異性單獨出街,有咩send短訊講啦

回覆 引用 TOP

你咪覆佢話係產房待產囉🤭(你又唔使驚被人誤會大肚嘅,產房待產未必你架嘛,咁答似是而非😅

回覆 引用 TOP

話冇車出唔到街,然後傾下政治,睇下立場同唔同先啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 辛瑩 於 2019-11-14 07:07 AM 發表

之後有一年暑假,我病咗入咗醫院成個禮拜,無乜精神同人傾計,佢之後竟然無問候過我之餘仲要 ...
你話呢排無心情出嚟食飯,我個個朋友推親飯局都講呢個原因,全部無人反駁。

有咩send短訊講

回覆 引用 TOP

其實睇你自己仲想唔想見佢?
如果真係唔想見,又唔係想發展既,whatsapp簡單交代幾句,
SO FAR SO GOOD咁啦,工作上比較忙,應該都無時間出來食飯,有乜野可以係WHATSAPP講架,係咪?
之後佢知道無機,多數都唔再搵你架啦。

回覆 引用 TOP

補充多句,男人真係打算同你各行各路既,仲邊會搵你呀 

回覆 引用 TOP

你都話成熟d,咪大方啲見一次囉

回覆 引用 TOP

引用:

“然後繼續各行各路“ 你個friend都幾神化過喎。。。 係咪想sell你保險呀 定係想約砲呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 科幻推理 於 2019-11-14 09:21 AM 發表

你話呢排無心情出嚟食飯,我個個朋友推親飯局都講呢個原因,全部無人反駁。
至弊一话冇心情乜乜乜。。。啲人就開始問喱問路

回覆 引用 TOP

始終都係舊同學,又無積怨. 如果唔想見,禮貌覆人一句,唔方便出黎見面,有咩whatsapp講就得.

事,不能做得太絕,否則,難以進退!

回覆 引用 TOP

我過去 那死黨 早晚共對
各也紮職以後 沒法暢聚
而終於相約到
但無言共對 疏淡如水

回覆 引用 TOP

45 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]